Beleggen met weinig geld. Het kan al vanaf €10, maar is dat verstandig?

Beleggen met weinig geld kan tegenwoordig al vanaf een tientje. Iedereen kan dus meedoen, maar of het ook slim is om met zo weinig geld te beleggen lees je in dit artikel.

Beleggen is al lang niet meer voor rijke stinkerds. Jong of oud, rijk of arm, iedereen zou tegenwoordig op z’n minst een deel van zijn geld aan het werk moeten zetten. En tegenwoordig is beleggen met weinig geld makkelijker dan ooit.

Beleggen met weinig geld, is dat niet eng?

In het begin lijkt beleggen misschien eng, maar als je een beetje weet wat je doet is het zeker mogelijk om (ook met weinig geld) een leuk zakcentje bij te verdienen. En hoe meer jouw geld groeit, hoe meer je kunt beleggen en hoe hoger je winst kan zijn.

Alles valt of staat met risk management. Welk risico loop ik ten opzichte van de potentiële winst? Dit is in beleggen de sleutel tot succes.

Of je nu €10, €100, €10.000 of meer te besteden hebt, er is is voor iedereen een kans om winst te maken op je investering.

Beleggen met 10, 20 of 50 euro

Om te beginnen ga je niet heel rijk worden als je met zo weinig geld gaat beleggen. Maar er zijn brokers die dit soort kleine bedragen accepteren als storting, zoals Libertex. Klik hieronder om een gratis demo account te openen.

Risicowaarschuwing: Het beleggen in hefboomproducten zoals CFD’s bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 70,8% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Het beleggen in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.

Deze broker biedt CFD’s aan op heel veel verschillende markten. En door middel van de hefboom kun je met kleine bedragen al relatief grote posities kunt openen.

Beleggen met weinig geld... toch grote posities
Beleggen met weinig geld… toch grote posities

Het probleem is alleen dat beleggen met weinig geld niet heel veel ruimte laat voor fouten. Geen enkele belegger heeft een winrate van 100%. Als we er vanuit gaan dat jij als beginnende belegger nog een vrij lage winrate hebt, dan kun je met een een paar verliezende trades je account al verspelen.

Wat ik zou doen met 10, 50 of 100 euro

Zoals ik al zei is beleggen met weinig geld vrij riskant, omdat je weinig fouten mag maken. Natuurlijk kun je een paar keer geluk hebben en een mooie buffer opbouwen, maar het blijft tricky.

Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is met een kleine hefboom beleggen in een van de grote bedrijven. Zoals Apple, wanneer er goed nieuws uitkomt over bijvoorbeeld de verkoopcijfers of een nieuwe iPhone wordt aangekondigd. Ook dit kan via Libertex en je mag natuurlijk eerst oefenen met speelgeld.

Andere mogelijkheden

Mocht je het nou echt te eng vinden om te beleggen met weinig geld, dan zijn er gelukkig ook nog andere manieren om winst te maken met dit soort kleine bedragen. Hieronder twee voorbeelden.

Flipping: kopen en verkopen via Marktplaats

Als je een beetje handig bent kun je bijvoorbeeld meubels kopen die wat liefde nodig hebben. Knap ze op en verkoop ze met winst. Een likje verf en mooie foto’s doen wonderen.

In het Engels heet dit Flipping. Mocht je dit interessant vinden kijk dan eens op deze subreddit.

Geld verdienen op internet

Er zijn tegenwoordig heel veel (gewone) mensen die aan de keukentafel hun geld verdienen op internet. Er zijn heel veel verdienmodellen, maar affiliate marketing is een van de meest makkelijke om te leren. Bekijk onderstaande link eens om te zien of het iets voor jou is.

Complete videocursusOnline geld verdienen

Zodra je een leuk startkapitaal hebt opgebouwd, kun je dit natuurlijk weer beleggen om het te laten groeien.

Beleggen met 100, 200 of 500 euro

Of €500 nog steeds onder beleggen met weinig geld valt laat ik even in het midden, want dat is voor iedereen anders. Feit is wel dat je met dit soort bedragen bij veel meer online brokers terecht kunt. Goed voorbeeld hiervan is Capital.com.

De minimale storting bij Capital is €20 en je mag daarnaast onbeperkt oefenen op een demo account.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Het mooie van een paar honderd euro is dat je wat vlees op je botten hebt. Daarmee bedoel ik dat je meer ruimte hebt om fouten te maken, zonder gelijk je hele account op te blazen.

Je kunt risk management toepassen en kleine trades openen met een risk to reward ratio van 1:2. Hierdoor hoef je maar 40% van je trades te winnen om winst te maken. En omdat je kleine bedragen per keer inzet mag je er ook een paar verliezen.

Doe mijn gratis online trading cursus om hier meer over te leren.

Wat ik zou doen met 100, 200 of 500 euro

Ik zou eerst een demo account openen bij Capital.com. Vervolgens zou ik een online trading cursus volgen, veel oefenen om tot slot met echt geld te gaan beleggen.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Beleggen met 500, 1000 of 5000 euro

Geloof het of niet, maar voor veel mensen is dit nog steeds beleggen met weinig geld. Met dit soort bedragen kun je ook prima beleggen bij de brokers die ik eerder heb genoemd.

Het leuke van dit budget is dat je naast zelf beleggen nog een stapje verder kunt gaan. Er is namelijk een broker die je de mogelijkheid geeft om succesvolle traders en beleggers te kopiëren. Dit heet Copy Trading en je kunt je gratis aanmelden om het uit te proberen.

Wat je eigenlijk doet is een stukje van je kapitaal reserveren om de posities van een succesvolle belegger te kopiëren. Dit gaat allemaal automatisch via het platform. Zeker de moeite waard om eens te testen.

Je kunt het platform gratis uitproberen via onderstaande knop.

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat ik zou doen met 500, 100 of 5000 euro

Ik zou me volledig storten op technische analyse om te leren traden en beleggen. Daarna zou ik een derde van mijn geld reserveren om de beste traders te kopiëren en met het andere deel zou ik zelf gaan beleggen.

Beleggen met veel geld

Alles boven de €5.000 valt wat mij betreft niet meer onder beleggen met weinig geld. Mocht dit voor jou wel zo zijn, dan kun je bij alle eerder genoemde brokers ook prima terecht.

Het grote voordeel van dit soort bedragen is dat je vaak een VIP behandeling krijgt. Denk hierbij aan een eigen accountmanager of korting op transactiekosten.

Heb je echt veel geld om te beleggen, dan kun je ook naar andere manieren gaan kijken om op de lange termijn je geld te laten groeien. Bijvoorbeeld investeren in:

  • Vastgoed
  • Startup bedrijven
  • Goud

Daarnaast kun je vanaf €10.000 ook terecht bij vermogensbeheerders. Je geeft het beleggen van je geld dan uit handen aan de professionals.

Waarom beleggen met weinig geld slim is

Een ding weet je zeker; op je spaarrekening wordt je geld alleen maar minder waard. De rente die je krijgt dekt namelijk niet eens de inflatie (waardevermindering van geld).

beleggen met weinig geld is slim
Spaarrente dekt niet eens de inflatie

De inflatie in Nederland was in 2018 gemiddeld 1,57%, terwijl de gemiddelde spaarrente op 0,22 % ligt. Elk jaar dat je geld op je spaarrekening staat ga je er dus meer dan 1% op achteruit.

Risico’s van beleggen met weinig geld

Natuurlijk zijn er ook gevaren. Zeker als het gaat om beleggen met weinig geld. Ik heb het al een paar keer gezegd; risk management is een belangrijk onderdeel van beleggen en als je echt heel weinig geld hebt, valt er gewoon niet zoveel te managen.

Als je me het op de man af zou vragen, dan zou ik zeggen dat je onder de €250 gewoon nog even door moet sparen. Ja het is mogelijk om met hele kleine bedragen te beleggen, maar de geluksfactor is gewoon een stuk groter.

Hopelijk heb je hier iets aan en mocht je vragen hebben over beleggen met weinig geld, stel ze dan gerust hieronder. Ik help je graag!

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties