Broker koppelen aan TradingView? Zo kan jij rechtstreeks traden vanaf je grafieken

Als jij je broker wil koppelen aan TradingView, dan heb ik goed nieuws voor je. Het is nu mogelijk om rechtstreeks vanuit je grafieken op TradingView te handelen, als je een account hebt bij een broker die “kan praten” met het meest gebruikte charting platform ter wereld.

Ik gebruik meerdere brokers en daarnaast TradingView als overkoepelend platform om al mijn grafiek analyses in te doen. Zodra ik een goede setup vind die binnen mijn strategie valt, switch ik naar mijn broker en voer ik daar de order in.

Voor swing traders die op de hogere timeframes handelen is dat geen probleem, want je hebt tijd genoeg, maar voor daytraders die op de korte timeframes willen traden is het natuurlijk handiger en sneller om rechtstreeks vanaf de grafieken in TradingView te traden.

In deze tutorial laat ik zien hoe jij je broker kunt koppelen aan TradingView.

Maak hier jouw TradingView account…

In dit voorbeeld gebruik ik de broker Capital.com. Lees mijn uitgebreide Capital.com review en maak via de knop hieronder een gratis account aan.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Stap 1: Trading Panel openen en broker selecteren

Log in op jouw TradingView account, ga naar “Charts” en klik onderin op “Trading Panel”

Broker koppelen met TradingView stap 1
Klik op Trading Panel

Stap 2: Selecteer jouw broker om te koppelen met TradingView

Je zal meerdere brokers zien staan, maar in dit voorbeeld gebruiken we Capital.com, dus selecteer op Capital.com en klik op “Continue”

Broker koppelen met TradingView stap 2
Klik op Continue

Stap 3: Inloggen bij de broker

Log in met jouw bestaande account gegevens. Mocht je die nog niet hebben, maak er dan een aan via onderstaande knop.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Broker koppelen met TradingView stap 3
Inloggen bij de broker om te koppelen

Vervolgens krijg je een popup te zien met een verzoek voor de autorisatie. Geef toestemming voor de autorisatie om de broker te koppelen aan TradingView.

Als je niet binnen 2 minuten inlogt, zal de login pagina sluiten en is de koppeling mislukt. Herhaal dan bovenstaan de stappen.

Broker koppelen met TradingView stap 4
Vul je inlog op tijd in

Stap 4: Jouw broker is nu gekoppeld met TradingView

Na de koppeling zie je 5 tabs onderaan de pagina: “Positions”, “Orders”, “History”, “Account Summary” en “Notifications log”.

Broker koppelen met TradingView stap 5
5 tabbladen als de koppeling gelukt is

Rechtsboven in je trading panel kun je gemakkelijk switchen tussen je verschillende accounts in andere valuta (USD, EUR, GBP) en kiezen welke je wil gebruiken voor een bepaalde trade.

Broker koppelen met TradingView stap 6
Wisselen van valuta

Links daarvan vind je ook een menuutje waar je de koppeling kunt verbreken, uit kunt loggen of een andere broker kunt kiezen.

Broker koppelen met TradingView stap 7
Broker koppeling met TradingView verbreken of switchen

Als je een bepaalde asset of markt wil traden via Capital.com, dan moet je in het zoekveld CAPITALCOM: ervoor zetten.

Broker koppelen met TradingView stap 8
Zoeken naar assets met CAPITAL.COM: als voorvoegsel

Als je de asset hebt gevonden die je wil traden, kun je een order plaatsen en alle details specificeren, zoals position size, stop loss en take profit orders.

Broker koppelen met TradingView stap 9
Orders rechtstreeks in TradingView uitvoeren

Nadat jij je order rechtstreeks hebt ingevoerd in TradingView zul je notificaties krijgen van jouw geplaatste en uitgevoerde orders.

Broker koppelen met TradingView stap 10
Notificaties van orders in TradingView

Je kunt uiteraard ook alerts plaatsen. Je krijgt dan een notificatie als de koers op een bepaald level komt. Zo ben je altijd in controle zonder dat je de hele tijd voor je schermpje hoeft te zitten.

Broker koppelen met TradingView stap 11
Alerts zetten in TradingView

In het tabblad “Orders” zie je alle trades die je hebt gemaakt, inclusief de zogenaamde “Bracket Orders” waar je een stop loss en take profit order hebt toegevoegd.

Broker koppelen met TradingView stap 12
Overzicht van je orders

In de “Notifications” zie je alle activiteit. Dit is eigenlijk je trading journal en het laat alle acties zien die worden uitgevoerd op jouw account.

Broker koppelen met TradingView stap 13
Notificaties van al je acties

Pro tip: Je kunt ook orders maken van je Long/Short tool

  1. Maak je trade setup met de Long/Short tool
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens in de setup en kies voor “Create Limit Order”
Broker koppelen met TradingView stap 14
Rechtstreeks order maken met de Long/Short tool

That’s it! Zo koppel jij je broker account aan TradingView, zodat je rechtstreeks handelen vanaf de grafieken. Ik denk dat op termijn steeds meer brokers een koppeling zullen krijgen met TradingView, want het is in mijn ogen echt het beste platform wat er momenteel beschikbaar is.

Mocht je vragen hebben stel ze dan gerust in de comments.

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
1 jaar geleden

kan ik tradnet koppelen aan tv?

Mike
Mike
8 maanden geleden

Beste Mark, ik gebruik Tradingview, ben gestart met papertrading en wil nu starten met het echte werk. Welke broker die gekoppeld is aan Tradingview kun aanraden als je wilt daytraden met aandelen? Tradestation heeft goede reviews, maar ik ben niet overtuigd dat ik dit ook als Nederlandse klant kan gebruiken. Heb jij tips?

Laatst bewerkt op 8 maanden geleden door Mike
Mike
Mike
8 maanden geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Bedankt voor je snelle reactie! Ik ga aan de slag met Tradestation.

MLGS
MLGS
8 maanden geleden
Antwoord aan  Mike

En hoe zit het met de NL c.q. VS belasting als je als Nederlander TV gebruikt? Jou investeringen en inleg vallen toch onder VS belastingwet?

CS7
CS7
8 maanden geleden

Hi Mark,

naar aanleiding van je blog ben ik ook begonnen met papertraden en heb recent een capital.com account aangemaakt en gekoppeld aan tradeview. Er staat voldoende tegoed op mijn Capital account maar telkens als ik een market order plaats (maakt niet uit hoe klein) krijg ik een error dat ik onvoldoende funds heb.

BUY 1 000 EUR/JPY At Market Insufficient Funds. Please Fund Your Account.

Heb jij enig idee hoe ik dit kan verhelpen?

Hartelijk dank!

CS

Bas
Bas
5 maanden geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Ik heb dit probleem ook. Heb je dit al verholpen en hoe?

Joran
Joran
8 maanden geleden

Hoi Mark, waarom maak jij gebruik van meerdere brokers? Adviseer je anderen dit ook te doen of zou je dit alleen adviseren als het om praktische redenen niet mogelijk is bij één broker te traden? Bijvoorbeeld als één broker niet alle markten aanbiedt waarin je wil traden.

Aline
Aline
7 maanden geleden

Dag Mark, mijn broker is Binance maar die staat er niet tussen.
Hoe kan ik binance koppelen aan Tradingview? Alvast bedankt! 🙂

Aline
Aline
7 maanden geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Dank voor je reactie. Nog een vraagje. Hoe krijg ik dan mijn crypto’s in Tradingview? (Misschien een stomme vraag ;)), ben ik dan verplicht ze over te hevelen naar een van hun brokerpartners om te kunnen traden of is daar nog een simpelere manier voor?

Aline
Aline
7 maanden geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Dank je wel voor je reactie 👍🏻

Katja
Katja
8 dagen geleden

Hoi Mark,

Onlangs heb ik, wegens de koppeling met Tradingview, bij Capital.com een account aangemaakt (zonder daar verder research naar te doen- my bad). Ik werd vrij direct gebeld door een medewerker en daar schrok ik een beetje van. Ik had m’n kyc nog niet helemaal voltooid en daar wilde hij mij op attenderen. Hij bood aan dat ik hem, als mijn accountmanager, altijd kon mailen als ik iets wilde weten, dat zij op de site allerlei educatieve video’s hebben, enz. Ik ben heel duidelijk geweest over dat ik eerst een hele tijd wil gaan papertraden dus ik hoop dat ik niet om de haverklap gebeld wordt met de vraag om geld te storten. Nu hoorde ik in een podcast dat brokers eigenlijk geen educatie mogen aanbieden… Dus ik vraag me een beetje af of dit allemaal wel een normale gang van zaken is of dat mijn rode vlaggen gegrond zijn?