eToro review en ervaringen. Update 2022: Innovatieve broker, met een heerlijk platform

In deze 100% Nederlandse eToro review deel ik mijn persoonlijk ervaringen. eToro is vooral bekend van het copy trading concept, maar werkt dat sociaal beleggen ook echt?

Meekijken tijdens deze review? Maak dan even een gratis demo account aan:

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Mijn eToro review geeft een enorme berg informatie, dus gebruik de inhoudsopgave om te navigeren.

Wat is eToro?

eToro is een broker die particuliere traders en beleggers toegang geeft tot de financiële markten. De meeste activa worden verhandeld via CFD’s, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om de onderliggende waarde te kopen. Je koopt dan geen contract for difference, maar de “echte” aandelen.

Hiermee is eToro vrij uniek in de zin dat ze dat beide mogelijkheden onder één dak aanbieden. Waar ze ook uniek in zijn is het zogenaamde Copy Trading. Daarover later meer.

Korte promo video:

Kort gezegd kun je bij eToro zo’n beetje alles traden wat los en vast zit, maar dus ook beleggen voor de lange termijn. Zoals in de CopyPortfolio, waarover later meer.

Hier een greep uit het assortiment:

 • Aandelen (zoals Netflix en Amazon)
 • Grondstoffen (zoals olie en goud)
 • Forex (zoals de Euro/Dollar)
 • Indexen (zoals de Dow Jones)
 • Crypto (zoals Bitcoin en Ethereum)

Het aanbod aandelen is enorm, maar niet op alle markten. Daarnaast is het jammer dat er (nog) geen Nederlandse aandelen worden aangeboden.

Update: eToro heeft een registratie bij De Nederlandse Bank bemachtigd en mag dus als een van de weinigen crypto handel aanbieden aan Nederlanders!

Profiteren van koersstijgingen en -dalingen

Al deze handelsmarkten zijn voor iedere trader toegankelijk vanaf het moment dat je inlogt. Je kunt direct profiteren van stijgingen en dalingen (short gaan) door te kopen en te verkopen.

Daarnaast biedt eToro de mogelijkheid aan om een hefboom te gebruiken, waardoor met een relatief kleine inzet toch een grote positie kunt openen.

Is eToro betrouwbaar?

Als beginnende trader die op zoek is naar een broker wil je natuurlijk weten of eToro betrouwbaar is. Het gaat om je zuurverdiende geld en dat stort je niet zomaar ergens. In dit gedeelte van mijn eToro review geef ik antwoord op de vraag of ze betrouwbaar zijn.

Over het bedrijf

eToro bestaat al sinds 2007 en is dus ruim 10 jaar actief op de financiële markt. Ze hebben miljoenen klanten over de hele wereld. Daarmee kun je zeggen dat ze een van de marktleiders zijn op dit gebied. Dat geeft vertrouwen.

Regulering en vergunningen

Een van de belangrijkste factoren om te bepalen of een broker betrouwbaar is, zijn de vergunningen en reguleringen. eToro is in twee landen gereguleerd en beschikt dus over de juiste vergunningen om hun activiteiten uit te voeren.

Deze meeste brokers zijn gereguleerd in Cyprus via de CySEC. Dit is de AFM van Cyprus. Daarnaast is eToro ook nog gereguleerd door de FCA. Dit is de Engelse AFM en een van de strengste regulators voor financiële instellingen. Goed nieuws voor de klanten van eToro dus en zeker een pluspunt in mijn eToro review.

Hoe veilig is je geld bij eToro?

Als gereguleerde broker moet eToro aan strenge regels voldoen om jouw geld veilig te houden. Een van die regels is dat het geld van de klanten op een aparte rekening moet staan. Dus los van de bedrijfsrekening.

veilig traden

Dit zorgt ervoor dat je geld veilig staat mocht er iets met het bedrijf zelf gebeuren. Daarnaast is er een garantiefonds vanuit de regulator, die het geld van de klanten verzekert tot €20.000. Goed geregeld dus.

Oordeel: is eToro betrouwbaar?

Als ik bovenstaande informatie op een rijtje zetten:

 • Meer dan 10 jaar actief
 • Miljoenen klanten
 • Een van de marktleiders
 • Gereguleerd door CySEC en FCA

Dan kan ik niet anders concluderen dat eToro betrouwbaar is.

$100.000 speelgeld met een demo account

Natuurlijk wil je als beginnende trader of belegger eerst het platform uitproberen. Dat kan heel gemakkelijk met een demo account. Dit is binnen 1 minuut geregeld.

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Na je aanmelding kun je met €100.000 speelgeld aan de slag en alle functies van het innovatieve platform uitproberen.

"<yoastmark

Mijn ervaringen met het eToro handelsplatform en de webtrader

Toen ik het handelsplatform van eToro voor de eerste keer zag, dacht ik dat ik een spelletje was terecht gekomen. Het lijkt erop of eToro heeft geprobeerd om het traden en belegen eruit te laten zien als een game.

Op zich is dat niet erg natuurlijk, want uiteindelijk is het ook een spelletje, maar je moet niet vergeten dat het om echt geld gaat. Tenzij je op een demo account aan het oefenen bent.

Dashboard van het eToro platform
Dashboard van het eToro platform

Hoe dan ook, het platform is indrukwekkend. De developers hebben de interface in de afgelopen 10 jaar geperfectioneerd en alles draait ongelooflijk soepel. Vanaf het moment dat je inlogt zit je in gelijk in het ecosysteem van eToro en dat voelt best goed.

Hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid van het platform?

Eerlijk gezegd moest ik wel even wennen aan het platform van eToro. Het is zo anders dan bij andere brokers, maar binnen een paar uur had ik het onder de knie en nu weet ik precies waar ik moet zijn.

eToro heeft er echt alles aan gedaan om het openen van posities zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook hier krijg je weer het gevoel dat ze het op een game willen laten lijken. En als je eraan gewend bent, dan is dat eigenlijk heel prettig.

Prima grafieken en mogelijkheden voor technische analyse

Toen ik het platform voor de eerste keer bekeek voor deze eToro review, dacht ik dat de grafieken zouden tegenvallen. Gelukkig is dat absoluut niet het geval!

Ondanks dat ze het traden heel eenvoudig hebben gemaakt, zijn de grafieken verrassend uitgebreid. Vrijwel alle tools die ik gebruik voor technische analyse zitten erin.

Je kunt gemakkelijk nieuwe indicatoren toevoegen en tekeningen op de grafiek maken, zoals support en resistance lijnen.

Deze grafiek heb ik voor de grap even vol geramd met indicators. Don’t try this at home kids! 🙂

Grafiek eToro speciaal voor deze eToro review
Grafiek speciaal voor deze eToro review

Ik was dus echt blij verrast door de mogelijkheden van de grafieken. Verder kun je nog kiezen voor een donker thema, wat prettig is voor de oogjes als je wat langer naar je scherm zit te turen. En je kunt meerdere grafieken in de gaten houden in 1 venster.

Donker thema en meerdere grafieken
Donker thema en meerdere grafieken

Conclusie van mijn ervaringen met het handelsplatform

In twee woorden; blij verrast! Op het eerste gezicht lijkt het allemaal wat te simpel en daardoor verwacht je ook beperkte mogelijkheden, maar het tegendeel is waar.

Deze broker heeft een soepele trading machine gebouwd die er van buiten als een game uitziet, maar onder de motorkap alle mogelijkheden biedt voor de professionele trader.

Geld storten bij eToro met iDeal

Update: eToro heeft iDeal toegevoegd aan de betalingsopties. Nederlanders kunnen dus nu storten via iDeal in hun vertrouwde bankomgeving.

Hiermee val ik gelijk in met de deur in huis: op het moment van schrijven is er nog geen mogelijkheid om met iDeal te storten. Nederlanders kunnen wel gemakkelijk storten via Sofort wat vergelijkbaar is met iDeal.

De huidige betaalopties zijn:

 • iDeal
 • Creditcard
 • Paypal
 • Bankoverschrijving
 • UnionPay
 • Neteller
 • Skrill
 • Sofort

Klik hier voor een gratis Skrill E-Wallet… Echt superhandig!

etoro-storten-met-ideal
eToro storten met iDeal

Minimale storting bij eToro

De minimale storting bij eToro is €50. Je kunt gewoon euro’s storten. Het systeem rekent dit daarna automatisch om naar dollars. Alle transacties worden op het platform namelijk in dollars gedaan.

Gegevens invullen

Voordat je geld op je rekening kunt storten, moet je een aantal extra gegevens aanleveren.. Deze KYC procedure (Know Your Customer) is wettelijk bepaald en is er voor bescherming van eToro en voor jou.

Zodra je gegevens gecontroleerd zijn, kun je niet alleen geld storten, maar straks ook gemakkelijk winst opnemen van je rekening.

Extra gegevens
Extra gegevens

Onderdeel van de KYC procedure is ook een korte online quiz om te kijken of je genoeg basiskennis hebt om te gaan traden of beleggen. Gelukkig is dit niet al te ingewikkeld.

Zodra je de benodigde informatie hebt gegeven, ben je vrij om te storten en geld op te nemen.

Winst bij eToro uitbetalen

Wanneer je winst hebt gemaakt met je trades, dan wil je die natuurlijk uit laten betalen. Dit is bij eToro ook weer heel gemakkelijk. Je klikt op Geld opnemen, vult het bedrag in en klikt op op Aanvraag indienen.

Het minimumbedrag dat je per keer kunt laten uitbetalen is $50.

Het geld wordt uitbetaald op de manier waarop je hebt gestort. Dus als je via bankoverschrijving hebt gestort, wordt het geld op die bankrekening teruggestort. Heb je via PayPal overgemaakt, dan komt je uitbetaling daar ook op binnen.

Kosten voor geld opnemen bij eToro

Nu komen we bij wat mij betreft het grootste nadeel van eToro. Je betaalt namelijk $25 als je geld wil opnemen. Dat is in mijn ogen gewoon teveel en ik hoop dat ze dit gaan aanpassen. Groot minpunt in mijn eToro review 🙁

Tot die tijd zou mijn advies zijn om niet elke maand uit te betalen, maar bijvoorbeeld elk kwartaal of elk jaar. Zo bespaar je toch weer geld.

UPDATE: De kosten voor geld opnemen bij eToro zijn verlaagd naar $5.

Overige kosten bij eToro

De kosten voor het traden en beleggen zitten bij eToro in de spread en de overnight fee. De spread is het verschil tussen kopen en verkopen. En de overnight fee is wat je betaalt als je jouw positie ‘s nachts open wil houden.

Deze spreads en fees verschillen per markt.

Als ik bijvoorbeeld de NASDAQ index wil shorten (verkopen), omdat ik denk dat deze zal zakken. Dan betaal ik voor een positie van $250 met 10x leverage $0,06 per nacht en $0,19 in het weekend. Maar alleen als ik die trade dus langer dan 1 dag wil openhouden.

Overige kosten bij eToro
Overige kosten bij eToro

De kosten worden allemaal automatisch verrekend, dus hier hoef je zelf niets voor te doen. eToro is verder compleet transparant in de kosten, dus je komt nooit voor verrassingen te staan.

Handleiding voor traden en beleggen op eToro

Goed, je hebt een account geopend bij eToro en je hebt geld op op je rekening gestort. Nu is het tijd om te gaan traden. In deze korte handleiding laat ik je zien hoe je dat doet.

Stap 1: Kies wat je wil traden

In dit voorbeeld denk ik dat het aandeel BMW gaat stijgen. Om het aandeel te zoeken typ je de naam van het aandeel in de zoekbalk en klik je op het eerste zoekresultaat onder Markten.

Aandeel BMW vinden
Aandeel BMW vinden

De namen die je onder Beleggers ziet staan zijn andere eToro beleggers. Hier kom ik straks nog op terug.

Vervolgens kom je op de overzichtspagina van het aandeel BMW.

Overzicht BMW
Overzicht BMW
 1. Klik op Handelen om een positie te openen
 2. Met het plusje kun je dit aandeel toevoegen aan je favorieten
 3. Hiermee open je de grafiek en tools
 4. Bekijk statistieken over dit aandeel
 5. De nieuwsfeed over BMW (discussiëren met andere beleggers)
 6. Algemene informatie over het aandeel en het bedrijf

Om een trade te openen klik je nu op Handelen. Je ziet dan het volgende venster:

Transactievenster
Transactievenster
 1. Kies of je wil kopen (inzetten op stijging) of verkopen (inzetten op daling)
 2. Direct handelen of een bestelling doen voor als de prijs een bepaald niveau bereikt
 3. Vul het bedrag in dat je wil inzetten
 4. Hoeveel je maximaal wil verliezen als je het fout hebt (stop loss)
 5. Dit is je hefboom. In dit geval X5, waardoor je voor $1000 aandelen koopt met $200
 6. Het winstbedrag, waarop je de trade automatisch wil sluiten (mag je ook open laten)
 7. Klik op transactie openen om de trade te bevestigen
 8. Overzicht van de kosten die betaalt als je de trade langer dan 1 dag open laat staan
Als je bij Leverage trouwens voor X1 kies, koop je geen CFD, maar de daadwerkelijke aandelen. De toeslag voor het openhouden van je trade komt dan te vervallen.

Bam! Je hebt zojuist een positie geopend via het eToro platform. Zo simpel is het.

Je kunt je lopende trades terugvinden in je Portfolio. Schrik niet, je begint je trade altijd een klein beetje in de min. Dit komt door de spread, het verschil tussen de aan- en verkoopkoers. Dit is hoe brokers hun geld verdienen.

Portfolio
Portfolio

Wanneer je hier op je positie klikt, zal zich een nieuw venster openen met de details van deze trade. Daar kun je bijvoorbeeld ook je stop loss en winstbedrag (take profit) aanpassen.

Copy Trading: kopieer de beste traders en beleggers

Ik heb onlangs een uitgebreid artikel geschreven over mijn copy trading ervaringen, dus ik houd het in deze review bij een korte samenvatting.

Copy trading is een unieke feature van het eToro platform, waarbij het draait om sociaal beleggen. Iedereen die zijn profiel openbaar maakt, krijgt een eigen profielpagina waarop je resultaten en trades zichtbaar zijn voor de andere traders en beleggers.

Uiteraard krijg je geen bedragen te zien, maar wel de winstpercentages en hoe succesvol iemand is geweest over een bepaalde periode.

Maar nu komt het…

Jij kunt de trades van succesvolle beleggers gewoon kopiëren! dit kun je natuurlijk handmatig doen, door gewoon dezelfde trades te openen, maar ook volledig automatisch. je zegt dan eigenlijk tegen eToro: gebruik een x deel van mijn rekening om dezelfde trades te openen als deze succesvolle belegger.

Hoe tof is dat? 🙂

Mensen zoeken om te kopiëren
Mensen zoeken om te kopiëren
Disclaimer: Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor de toekomst

Ik ben hier nog steeds mee aan het experimenteren, maar mocht je dit interessant vinden, check dan dit artikel: Copy trading ervaringen.

CopyPortfolios: de beleggingsportfolio’s van eToro

Nog een leuke en unieke feature zijn de zogenaamde CopyPortfolios. Net als bij gewone beleggingsfondsen heeft eToro een aantal mandjes gemaakt waar je als belegger in kunt investeren. Dit noemen ze CopyPortfolios.

Investeren in CopyPortfolios

Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een portfolio waar de top traders in zitten, maar ze hebben ook portfolios met alleen grondstoffen of tech aandelen.

Ik ben er zelf nog niet mee begonnen, maar ga het zeker nog testen.

Ervaringen met de eToro klantenservice

Voor deze eToro review heb ik natuurlijk ook de klantenservice getest en mijn ervaringen hiermee zijn gemixt.

Je kunt eToro bereiken via:

 • Livechat
 • Ticketsysteem

Beide zijn 24 uur per dag en 5 dagen in de week bereikbaar.

De live chat werkt perfect en toen ik het probeerde kreeg ik een keurig Nederlands sprekende medewerker. Deze gaf wel aan dat ze niet 24/5 aanwezig is, dus het kan ook zijn dat je in het Engels te woord wordt gestaan.

Livechat
Livechat

Het ticketsysteem vond ik een stuk minder. Hierbij kreeg ik pas de volgende dag antwoord. Ik vind dat je met zo’n systeem gewoon dezelfde dag een reactie moet krijgen. Punt.

Vanuit mijn ervaring zou ik dus kiezen voor de livechat. Minpuntje voor de reactietijd op mijn helpdesk ticket.

eToro recensies van bestaande klanten

Aangezien ze nog niet zo bekend zijn in Nederland, zijn er ook nog niet zoveel betrouwbare eToro recensies te vinden. Dus daarom twee Engelstalige recensies.

"Slechte
"Goede

Wat opvalt is dat de medewerkers keurig reageren op de reviews en klachten. Deze recensies komen trouwens van Trustpilot.

Traden met de eToro app voor android en iOS

De eToro app is echt een pareltje en dat zie je ook wel terug in de reviews en ervaringen van zowel de Google Playstore als iTunes.

"<yoastmark

Je kunt zien dat ze net zoveel aandacht hebben besteed aan de trading app als aan hun platform. Het loopt allemaal zeer soepel en het is super overzichtelijk. Pluspunt in mijn eToro review.

Trading cursus: eToro Trading Academy

Er valt ook genoeg te leren bij eToro. wat dacht je van:

 • Live webinars met trading tips
 • Een interactieve eCourse (gratis trading cursus)
 • Trading video’s

Deze vind je allemaal terug in de Trading Academy en ik moet zeggen dat ze geen half werk hebben geleverd. Dit is echt een meerwaarde voor serieuze traders en beleggers die hun skills willen verbeteren.

Gratis trading cursus
Gratis trading cursus

Als klant van eToro mag je natuurlijk gratis gebruik maken van deze trading cursussen. Voorlopig trouwens alleen nog in het Engels.

eToro bonussen en promoties

Gereguleerde brokers in Europa mogen geen bonussen meer weggeven wanneer je klant besluit te worden. Het is is een gereguleerde broker en in Europa actief, dus ook zij geven geen (stortings) bonussen of beloningen meer als je klant wordt.

Voordelen van traden en beleggen bij eToro

Hieronder nog even de belangrijkste pluspunten uit mijn eToro review.

 • Uitstekend gereguleerde broker
 • Meer dan 10 jaar actief met miljoenen klanten
 • Een van de marktleiders op dit gebied
 • Toegankelijk platform en zeer innovatief
 • Storten met iDeal
 • Snelle en behulpzame livechat
 • Geweldige trading app
 • Onbeperkt demo account met $100.000

Minpuntjes

Dit zijn mijn de zaken die nog verbeterd kunnen worden op basis van mijn eToro ervaringen.

 • Soms hoge spreads
 • Ticketsysteem te traag
 • Aanbod qua markten mag wat uitgebreider

Eindoordeel van mijn eToro review

Wat me opviel tijdens het maken van deze eToro review was de innovatieve manier waarop deze broker het traden en beleggen presenteert. Bijna als een game. Hier moet je van houden, maar ik vind het tof.

Wat deze broker echt uniek maakt is natuurlijk het copy trading gebeuren, waarbij je succesvolle beleggers kunt kopiëren. Alleen hiervoor zou ik al een account aanmaken, puur uit nieuwsgierigheid.

Op een paar kleine minpuntjes na zijn mijn eToro ervaringen prima en raad ik iedereen aan om een (demo) account aan te maken, zodat je zelf het platform en de mogelijkheden kunt verkennen.

78% van de retail beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

eToro is een multi-assetplatform dat zowel beleggen in aandelen en cryptoassets als het handelen in CFD’s biedt.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen om uw geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en mogelijk niet voldoende als basis voor investeringsbeslissingen.

Copy trading is een service voor portfoliobeheer, geleverd door eToro (Europe) Ltd., die is geautoriseerd en
gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

Beleggen in cryptoassets is niet gereguleerd in sommige EU-landen en het VK. Geen consumentenbescherming. Uw kapitaal loopt risico.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met gebruikmaking van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Uiteraard ben ik ook benieuwd naar jouw persoonlijke eToro review en ervaringen.

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rudi Vandenabeele
Rudi Vandenabeele
2 jaren geleden

hallo mark,
kunnen bitcoins en alle andere altcoins met hefboom werking ook gehackt worden zoals op etoro ?

Mark @Tradewinst.nl
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rudi Vandenabeele

Elke exchange of broker kan potentieel gehackt worden. Dus de veiligste manier om crypto te bewaren is op een hardware wallet. Groot verschil is wel dat eToro een gereguleerde broker is, waar je ook CFD’s op crypto kunt verhandelen. CFD handel is Europees gereguleerd, waardoor je geld tot €20.000 verzekerd is.

Tot slot kunnen crypto coins zelf ook gehackt worden (ongeacht de exchange of broker), waardoor ze in theorie waardeloos kunnen worden.

Joris
Joris
3 jaren geleden

Hallo Mark

Heb je bij eToro effectief al een betaling laten uitbetalen?

Als Belg ben ik aan handen en voeten gebonden. Belgen worden bij zowel Libertex, IQ Option en Plus500 geweerd. Dus ik ben min of meer gebonden om eToro te gebruiken.

Op het wereldwijde web lees ik echter sommige slechte recensies als zou eToro niet zo makkelijk uitbetalen als jij het hier zou beschrijven? Mensen die heel lang op hun geld hebben moeten wachten of zelfs verschillende keren contact hebben moeten opnemen vooraleer ze tot betaling overgingen.

Los daarvan vind ik het zelf geen goed idee om 1000-den euro’s op één platform te hebben staan. (Als eToro, om welke redenen dan ook, zou verdwijnen ben ik al mijn geld kwijt) Mocht je weet hebben van andere brokers die wel Belgen aanvaarden en toch te vertrouwen zijn, hoor ik het heel graag.

Mark @Tradewinst.nl
3 jaren geleden
Antwoord aan  Joris

Ja ik heb laten uitbetalen bij eToro en dat ging probleemloos binnen. Binnen 5 dagen stond het op mijn rekening. Waar het vaak misgaat (niet alleen bij eToro) is dan men wil laten uitbetalen op een andere rekening, via een andere betalingsmethode of dat de tenaamstelling verschilt. Daardoor kan het onnodig lang duren voor je geld op je rekening staat. Dus ik denk dat daar de slechte reviews vandaan komen. Let daar dus op.

Voor wat betreft de zekerheid. eToro Europe is Europees gereguleerd en de regulator biedt onder andere een waarborgfonds, waaruit klanten tot een bedrag van €20.000 gecompenseerd kunnen worden als er iets met eToro gebeurt.

Ik ken op dit moment geen andere brokers die actief zin op de Belgische markt. België is namelijk druk bezig om het traden mt een hefboom aan banden te leggen. eToro biedt ook de mogelijkheid om zonder hefboom te traden, waarbij je dus echt de onderliggende waarde koopt en geen CFD. Ik denk dat dit de reden is dat zij hun diensten toch kunnen blijven aanbieden.

Theo Wanders
Theo Wanders
4 jaren geleden

Hallo,

Graag wil ik hierbij een tip geven.

Bedrijven publiceren resultaten, veelal op kwartaal- en jaarbasis. Wat je daarbij vaak ziet is dat na het moment van publiceren dit de koers enorm kan beïnvloeden. Soms positief maar ook negatief. Wat ik veel zie bij de Amerikaanse aandelen is dat de koersen negatief beïnvloed worden, soms zelfs bij positieve cijfers. Meestal komt dat omdat de analisten en beleggers betere resultaten verwacht hadden. Recente voorbeelden daarvan zijn Facebook, Dropbox en Hewlett Packard.

De Amerikaanse cijfers worden meestal nabeurs gepresenteerd, terwijl er nabeurs doorgehandeld wordt (alleen niet voor ons) en de koers direct (mogelijk negatief) beïnvloed wordt. Als je net voor de publicatie een flinke positie met een hefboom geopend hebt en nabeurs komt het negatieve nieuws bestaat de kans dat je de volgende beursdag begint met -10% of nog slechter.

Gelukkig heeft eToro op het platform via de link
https://www.etoro.com/investing/earnings-reports/ een Earings Reports Calendar waarmee je tijdig over publicaties geïnformeerd wordt. Mijn tip is hier elke dag even naar te kijken en veiligheidshalve geen posities te openen vlak voor de publicatie van de cijfers en heb je een positie open staan, dan zou ik die veiligheidshalve op tijd sluiten.

Groet,
Theo

Mark @Tradewinst.nl
4 jaren geleden
Antwoord aan  Theo Wanders

Hele mooie toevoeging Theo, bedankt! 🙂

Enrico de Krijger
Enrico de Krijger
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mark @Tradewinst.nl

Mark, ik kom ergens niet uit. Ik heb tot nu toe 4 keer 500 euro gestort, heb een winst van bijna 100 dollar. Ik ben dus super tevreden, gestart via broer maar ook jouw blog. Als ik echter de winst, beschikbaar en saldo bij weerkaart optel is dat minder dan de 2000 plus winst, rekening houdend met valuta. Hoe kan dat? Groet Enrico

Mark @Tradewinst.nl
2 jaren geleden
Antwoord aan  Enrico de Krijger

Hi Enrico, tof dat je winst hebt gemaakt! Dat kan ik zo niet beoordelen. De kortste klap is om hiervoor even contact op te nemen met de helpdesk van de broker. Zal vast een logische reden voor zijn. Misschien heb je nog een (pending) order op staan of is een deel van je poitie nog niet gesloten, kan ik niet zien vanaf hier. Hoop op je begrip hiervoor! 🙂

Enrico de Krijger
Enrico de Krijger
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mark @Tradewinst.nl

Hoi Mark, ik ben eruit. Stom. Bij mij was er verwarring over de waarde van mijn portfolio die hoger ligt dan de waarde die ik zou krijgen bij uitkering. Bedankt voor je antwoord. Groet Enrico

Daphne
Daphne
1 jaar geleden

Hoi!
Etoro doet als broker niets met ‘fiscaliteit’. Ik heb mij al gek gezocht naar hoe ik alles in orde breng voor mijn belastingen maar vind nergens het antwoord. Ik weet dat ik deze buitenlandse rekening moet aangeven maar volgens mij moet er nog meer gebeuren. Ik ben weliswaar Belg dus ik weet niet of je mij zou kunnen helpen maar misschien dat iemand anders hier info heeft 🙂

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  Daphne

Even een mailtje sturen naar de helpdesk is de kortste klap. Belastingaangifte is een persoonlijk verhaal en bij iedereen anders.

Nienke
Nienke
2 jaren geleden

Hoi Mark,

Ik heb een vraag. Ik heb een account geopend bij eToro en ik vind het platform erg prettig werken. Wat ik echter een nadeel vind, is dat je alleen in dollars kunt handelen. Loop je zo niet extra (valuta)risico op al het vermogen dat je via eToro investeert? Als de koersen dusdanig veranderen en ik geld wil opnemen omdat ik het nodig heb, dan kan het zijn dat dat veel minder waard is geworden in euro’s. Ik ben benieuwd hoe jij daarover denkt en hoe je daarmee omgaat.

Mark @Tradewinst.nl
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nienke

Dat klopt eToro heeft alleen USD als base currency en je loopt een zeker valuta risico als de USD in waarde daalt. Andersom kan de USD ook in waarde stijgen natuurlijk.

Stel dat je in januari $1000 had willen opnemen dan had je €900 gekregen, nu krijg je voor diezelfde $1000, maar €847. Ik kijk daar zelf niet naar, omdat ik niet in NL woon en altijd aan alle kanten valuta risico’s loop 😉

Alternatief zou zijn Plus500 (Euro als base currency) of een broker als Interactive Brokers, waar je op het platform kunt valuta kunt omwisselen tegen de spotprijs. Dat laatste platform heeft trouwens wel een flinke leercurve.

Dirk Eeckhaoudt
Dirk Eeckhaoudt
1 jaar geleden

Interessante blog.
2 vragen:
1. Welke indicator gebruik jij om de support en de weerstand weer te geven?
2. Als ik de reviews online bekijk, zelfs via Trustpilot, dan kan ik beter heel ver van hen wegblijven??

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dirk Eeckhaoudt

Thanks Dirk, altijd leuk om te lezen.

1. Geen. Ik markeer support en resistance handmatig op mijn charts

2. Ik heb nooit problemen gehad met eToro en Trustpilot zou ik niet al te serieus nemen. Ze hebben een gigantisch probleem met bots en fake accounts, waarmee bedrijven elkaar zwart lopen te maken.

Voorbeeldje van een van de eToro reviews: https://www.trustpilot.com/users/5f70dabb2c222c462082dce6 Duidelijk een fake account, met overal dezelfde review.

Er zullen ook echte reviews tussen zitten, maar ook daarbij moet je kritisch zijn. De meeste daarvan zijn te herleiden naar beginnende traders, die hun verlies proberen af te schuiven op de broker.

Uiteraard zal er ook wel eens wat misgaan bij dit soort grote bedrijven, dus er zullen ook terechte klachten bij zijn.

Mijn advies zou zijn om bij een aantal brokers een account te maken en met een demo account te kijken welke het beste bij jou past. Vervolgens houd je 1 of 2 kandidaten over. Stort het minimale bedrag, doe een paar trades en neem je geld weer op om de boel te testen. Als dat hele proces goed voelt kun je de stap nemen om je account volledig te funden.

ronlinders
ronlinders
1 jaar geleden

Hoi Mark,

Interessant artikel maar moet zeggen dat veel mij boven de pet gaat.
Ik heb wat Etherium gekocht 1 jaar geleden of zo en er eigenlijk niet naar omgekeken.
Nu log ik toevallig is op eToro en schik even

Ik krijg berichten dat er voor Nederlandse gebruikers van eToro wat gaat veranderen i.v.m. regulering of zo. En dat er zaken gaan sluiten in januari 2021…

Snap er werkelijk niets van ;-(

Kun jij eens uitleggen wat hier aan de hand is en of ik mijzorgen moet maken? Ben ik mijn geld kwijt??

Hoor graag van je.

Groet Ron

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  ronlinders

EDIT: eToro is inmiddels een van de 24 goedkeurde crypto aanbieders door De Nederlandse Bank.

—————————-

eToro is Europees gereguleerd en moet zich dus aan de Europese regels houden, ook als deze veranderen. eToro zit in het proces van registratie als cryptodienst bij De Nederlandse Bank. Totdat daar over besloten is kan eToro geen cryptodiensten meer aanbieden in Nederland. Je zult je crypto posities dus moeten sluiten. Alle overige markten blijven wel gewoon verhandelbaar.

Meer cryptobedrijven zullen hun activiteiten in Nederland binnenkort moeten staken omdat ze de registratie bij DNB niet rond hebben.

Mocht je hier meer vragen over hebben is de kortste klap om een helpdesk ticket bij eToro te openen.

ronlinders
ronlinders
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark @Tradewinst.nl

Helder nu Mark. Bedankt.

Henk
Henk
9 maanden geleden
Antwoord aan  Mark @Tradewinst.nl

Klopt dit nog ?
-eToro zou dan wel een registratie hebben bij De Ned. Bank, maar wordt gereguleerd door , ik hoop voor ons als ned. klanten, in het VK door de FCA. Het beleggers comp. stelsel dekt (voor beleggingen!) evenals in Ned.tot max €20000.
-Hiernaast kan je nog (ongeinvesteerd) saldo hebben op je eToro account waarvan ik niet kan vinden hoe dit beschermt is voor zover dat op een aparte rekening zou staan. (bij een bankvergunning is dit in Ned. beschermd door het depositogarantiestelsel (tot €100000)
-Ik heb trouwens geen antwoord van eToro gekregen waar ik me toe zou moeten wenden in geval van faillisement :VK of Cyprus ?
-Nog een opmerking over copytrading/copyportfolio’s: ergens staat in de kleine lettertjes (ik dacht helemaal onderaan de homepage ) dat dit waarschijnlijk een vorm van beheerd beleggen betreft en dat je dus niet daadwerkelijk de aandelen bezit maar je contractpartner eToro zou zijn . Als ik dit goed begrijp kan dit dus een extra risico vormen in geval van faillisement !
Excuus dat ik de bovenstaande topics hier allen ter sprake breng, mogelijk is er t.a.v. crypto’s echter ook wel iets in de registratie veranderd ondertussen.
Correctie of toelichting op bovenstaande is welkom !

jean paul pieraerts
jean paul pieraerts
1 jaar geleden

Hallo Mark, kan je met deze broker, als Belg zijnde, ook CFD’s traden. Zowel kopen als shorten? Bij verschillende andere brokers kan dit niet.

Emmie
Emmie
1 jaar geleden

Vergeet ook niet de kosten van een inactief account. Ik zie echt honderden accounts van Belgen en Nederlanders die duidelijk al een tijd niet actief gebruikt worden, maar wel nog enkele assets of saldo op staan. Etoro rekent 10 dollar per maand bij een account waarop 12 mnd niet is ingelogd. https://www.etoro.com/nl/trading/fees/#others

Danny Walraeve
Danny Walraeve
1 jaar geleden

Beste,

Op eToro vind ik niet waar ik in cfd’s kan handelen vanuit Belgie?

mvg
Danny

Danny Walraeve
Danny Walraeve
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Dank u wel Mark voor de info

Danny Walraeve
Danny Walraeve
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Beste Mark,

Wat is uw idee voor beste broker om te daytraden op aandelen vanuit Belgie?
> e-Toro, Mexem…..

Danny Walraeve
Danny Walraeve
1 jaar geleden

Dag Mark,
Ik heb gezocht naar de kosten (pips) als er euro wordt gestort en omrekening naar dollar. Ze vragen 50pips, maar ik kan er niet uit afleiden hoeveel euro het me dan kost als in BV: 1000euro zou storten. Kan jij me daar bij helpen?
Groeten Danny

Danny Walraeve
Danny Walraeve
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Dank u wel Mark voor info