Over mij en mijn online trading avontuur

Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Hier deel ik mijn ervaringen in de wondere wereld van online beleggen. Of liever gezegd online trading. Beleggen is meer iets wat je voor de lange termijn doet, terwijl traden als doel heeft om in korte tijd winst te maken.

Foto Mark

Nieuw! Deze blogpost is er nu ook als video:

Mijn naam is Mark en nog niet zolang geleden was ik een kantoorpikkie met een verschrikkelijk saaie baan. Ik was altijd al geïnteresseerd in aandelen, maar had nog nooit geprobeerd om er ook daadwerkelijk in te handelen.

Onschuldig traden met een demo account

Tot ik op een dag een advertentie tegenkwam waar in stond dat je met een demo account kon beginnen met traden. Uit verveling maakte ik een account aan en begon ermee te spelen.

Het was in het begin even zoeken hoe alles werkte, maar binnen een dag had ik het door en kon ik mijn eerste orders plaatsen met speelgeld.

Ik was gelijk verkocht…

Je zou haast kunnen zeggen dat ik er een nieuwe verslaving bij had. Vanaf dat moment was ik in de ban van het traden. Ik las alles wat los en vast zat over beleggen en investeren. Ondertussen bleef ik traden met mijn demo account en ik werd er steeds beter in.

Mijn trading strategie

Na vele uren traden met nepgeld en duizend verschillende methodes uitgeprobeerd te hebben, begon ik langzaam mijn eigen trading strategie te ontwikkelen. Ik ga niet beweren dat ik het wiel opnieuw heb uitgevonden, maar de manier waarop ik nu trade is voor mij winstgevend.

winnende trading strategie

Alles verkocht en nu fulltime trader en wereldreiziger

Nadat ik mijn baan had opgezegd ben ik nog een stap verder gegaan. Ik heb mijn huis en bijna al mijn spullen verkocht. Alles wat ik nu nog heb past in een rugzak van 40 liter. Wat kleding, mijn laptop met toebehoren en dat is het eigenlijk wel.

Wat dat betreft ben ik dus een beetje een vreemde eend in de bijt. Voor mij geen Lamborghini’s en dure horloges. Ik heb gekozen voor de vrijheid van een minimalistisch nomaden bestaan.

Terwijl ik dit schrijf zit ik aan de rooftop bar op het dak van een van de hoogste wolkenkrabbers in Bangkok.

Begrijp me niet verkeerd; ik houd nog steeds van de goede dingen in het leven. Ik houd van bijzondere whisky, mooie wijn, lekker eten en natuurlijk reizen. Dus daar geef ik mijn geld aan uit, in plaats van het kopen van spullen.

Best decision ever! 🙂

Blog over online traden

Als de markt langzaam beweegt kan het leven van een trader behoorlijk saai zijn. Dat is de belangrijkste reden dat ik dit blog ben begonnen. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk om mijn kennis over online traden te delen.

Open gratis Plus500 demo account76.4% van de retail CFD accounts verliest geld

 

Stel trouwens dus gerust je vragen over online traden of beleggen. Ik beantwoord ze graag!

Volg me op Twitter: https://twitter.com/marktradewinst

Connect me op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tradewinst/

Update: Hoe ik de overstap maakte van kantoortijger naar Digital Nomad.