Mijn Top 5 beste beleggingen om in de gaten te houden in 2019

Wat zijn de beste beleggingen in 2019? Het belooft in ieder geval een opwindend jaar te worden na een jaar van recordhoogten, schommelingen in crypto zoals Bitcoin en een aantal grote macro events die voor sterke bewegingen zorgden.

Dus waar liggen de beleggingskansen en investeringsmogelijkheden in 2019 en welke sectoren bieden het beste perspectief? Van crypto’s tot aandelen in ’s werelds meest dynamische bedrijven en een blik op een paar van de next best things… hier is mijn top 5 beste beleggingen van 2019.

Transport automation en zelfrijdende auto’s

Misschien een van de meest interessante sectoren van 2019: het automatiseren van het autoverkeer. Oftewel; zelfrijdende auto’s. De race om veilige, betrouwbare transport automatisering te ontwikkelen is begonnen. En Tesla, GM, Ford en Uber vechten allemaal om de winst.

Deze sector heeft enorm veel potentie door de vele voordelen en alle problemen die kunnen worden opgelost. Geautomatiseerde rijsystemen gaan van toegevoegde waarde zijn in van alles.

Elon Musk. Eindbaas van de zelfrijdende auto.

Van supply chains tot openbaar vervoer en natuurlijk hoe we privé van A naar B komen. De industrie is miljarden waard. De Chief technology officer van General Motors, Jon Lauckner, voorspelt hij dat de eerste autonome voertuigen in 2019 op de weg zullen komen. 2019 is het jaar dat de industrie echt van de grond kan gaan komen.

Game changer

Het is ook niet overdreven om te zeggen dat deze zelfrijdende automatisering een game changer gaat zijn voor de auto industrie. Bedrijven die zich niet snel gaan aanpassen worden geconfronteerd met een veranderende markt waar steeds meer transportmiddelen afhankelijk zijn van automatisering en AI. Er zullen dus ook losers zijn.

Slimme beleggers zullen dit als een belangrijke kans zien om in te stappen tijdens de beginfase van wat een markt zou kunnen worden, die wordt aangejaagd door een enorme vraag in de komende jaren.

Mocht je hier in willen beleggen dan kun je natuurlijk individuele aandelen kopen van bijvoorbeeld Tesla. Maar kijk ook eens naar het Driverless Fund van eToro.

Open eToro demo accountCFD service. 75% verliest geld

 

Dit Copy Fund is vorig jaar flink gedaald door de waardevermindering van Tesla. Of dit een mooi instapmoment is laat ik aan jou over.

Lees hier meer over copy trading.

Virtual Reality

Dit natuurlijk HET volgende grote ding in de wereld van technologie. VR heeft impact op alles. Van gaming tot online winkelen en educatieve platformen zoals virtuele klaslokalen. Bijna alle grote spelers op de technische markt investeren zwaar in VR technologie en een aantal van de koplopers zijn Snap Inc, Sony, Google en Facebook.

Facebook leidt de gaming kant van VR met hun focus op de krachtige, stand-alone Oculus Quest headset. Deze gaat begin 2019 in de winkels komen. En gaat een nieuw tijdperk van VR gaming inluiden.

Google richt zich op smartphone VR en heeft ook zijn Daydream platform en Daydream stand-alone headset gelanceerd. Om niet achter te blijven, komt Microsoft ook met een VR headset genaamd HoloLens, die een combinatie van virtuele en augmented reality toepassingen zal bieden.

Enorm potentieel

Met zoveel grote spelers die zo zwaar investeren en met een enorm potentieel wereldwijd publiek voor VR producten, zal ook deze sector waarschijnlijk aanzienlijk groeien in 2019. Slimme beleggers moeten deze en andere bedrijven in de VR wereld in de gaten houden dit jaar.

Je kunt beleggen in dit soort aandelen via bijvoorbeeld Libertex. Meld je aan via onderstaande knop. Je krijgt dan ook direct toegang tot een uitgebreide videocursus.

Open een gratis demo accountGratis toegang tot videocursus!

 

Beleggen in marihuana en cannabis aandelen

De beste cannabis analist van Wall Street is van mening dat de Amerikaanse verkoop van marihuana meer zal stijgen dan de $80 miljard in 2030 die ze eerder voorspelde en adviseert haar klanten dat grote Canadese telers Canopy Growth en Tilray in 2019 beter gaan presteren.

cannabis-aandelen
Wiet aandelen zijn hot

Voorspelling van bekende analist

“We verwachten een aanhoudende groei in Amerikaanse staten waar legalisatie wordt doorgevoerd en een robuustere groei in Canada naarmate meer aanbod online komt en nieuwe toepassingen op de markt verschijnen”, schreef analist Vivien Azer van de firma Cowen.

“Gezien onze vooruitzichten voor een aanhoudende sterke groei van Noord-Amerikaanse cannabis in 2019, blijven we positief met betrekking tot alle drie onze beursgenoteerde cannabis aandelen, waaronder Canopy Growth, Tilray en KushCo, een Amerikaans bedrijf dat verpakkingen verkoopt voor de cannabis industrie.”

Azer is een veelgeprezen analist van de branche en een van de weinigen (van de grote firma’s) die zich bezighoudt met deze industrie. Haar vorige voorspelling voor de verkoop van Amerikaanse cannabis in 2030 bedroeg $ 75 miljard.

Beleggen in cannabis of wil je deze marihuana aandelen op korte termijn traden? Kijk dan eens bij onderstaande broker.

Open een gratis demo account bij Plus50076.4% van de retail CFD accounts verliest geld

 

Grondstoffen en edelmetalen zoals goud en zilver

Goud en zilver zitten momenteel al behoorlijk in de lift. Ik heb op mijn Twitter een tijd terug ook aangegeven dat ik in zilver ben gestapt.

Ook voor lange termijn

De winst op deze trade is op het moment van schrijven 7,2%. Mijn entry was op $1465 en ik laat hem voorlopig lekker staan. Economisch en politiek gezien is er veel onzekerheid in de wereld momenteel. Edelmetalen zijn dan vaak een veilige investering.

Tip: Kijk ook eens naar uranium aandelen en ETF’s.

Je kunt vrijwel overal beleggen in goud en zilver. Wil je echt een deel van je geld in fysiek edelmetaal steken dan kan dat ook. Bijvoorbeeld bij onderstaande aanbieder.

Koop goud bij Gold RepublicInclusief veilige opslag!

 

Crypto’s

De crypto markt heeft in de loop van 2018 een aantal enorme veranderingen ondergaan, waarbij met name Bitcoin wederom bekender is geworden onder het grote publiek, maar de interesse in crypto trading in z’n algemeenheid is enorm gedaald.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat veel mensen hebben gegokt en verloren aan het einde van 2017 en het begin van 2018.

Het jaar van de samenwerkingen

Sommige van de nieuwere crypto’s zijn echter ook grote investeringen gaan zien, omdat steeds meer traders, investeerders en grote financiële bedrijven de waarde van crypto voor de bredere markt beseffen. Grotere integratie is al aan de gang, getuige Santander’s recente samenwerking met Ripple.

Ik verwacht meer vergelijkbare samenwerkingen en toepassingen in 2019. De mogelijkheden van Blockchain technologie worden steeds breder onderzocht door grote technologiebedrijven en startups. Blijf dus op de hoogte van opkomende ICO’s en bewegingen binnen de crypto markt.

Investeren in crypto of het korte termijn traden zou een van de beste kansen van 2019 kunnen zijn. Maar je moet echt wel weten wat je doet. Mijn mening is nog steeds dat 9 van de 10 coins opgezet is om zoveel mogelijk geld op te halen, zonder dat het daadwerkelijk bestaansrecht heeft.

Voorspel jij een verdere daling van Bitcoin? Lees dan hier hoe je geld kunt verdienen met Bitcoin shorten.

Conclusie en waarschuwing

Bovenstaande beste beleggingen van 2019 bieden natuurlijk geen enkele garantie op rendement. De markt doet wat ze wil, maar dit zijn wel de sectoren waar mijn aandacht ligt als het gaat om de wat meer lange termijn beleggingen.

Voor korte trades is het toch de waan van de dag die overheerst. En daar kun je dus nooit een voorspelling voor een jaar op los laten.

Ik wil je tot slot nog wel even waarschuwen. In de laatste maanden van 2018 hebben we een fikse daling gezien van de markten. We zitten nu even in een kleine rally, maar het zou maar zo kunnen dat we nog meer bloed gaan zien.

In dat geval zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met short gaan. Zorg echter wel dat je de markt in de gaten houdt. Het zijn rare tijden en ik verwacht veel volatiliteit.

Wat je ook doet, doe het veilig. Deel dit artikel en stel je vragen in de comments.