Candles zijn prijs. Niets meer en niets minder

Wanneer je de vorige lessen hebt gevolgd, hoop ik dat je inmiddels inziet dat candles niet zomaar gekleurd balkjes of patronen zijn met exotische namen als Inverted Hammer of Shooting Star.

Candles zijn prijs. Een super gedetailleerde weergave van wat de prijs recent gedaan heeft en wat prijs op dit moment doet. Niks meer en niks minder.

Wat is dit?

indecision-candle

Is dit een reversal patroon? Nee. Dit alleen een candle die aangeeft dat er besluiteloosheid is aan het einde van een trend. Of misschien is deze candle onderdeel van een range, waarin de prijs even uitrust om vervolgens uit te breken.

Wat ik probeer uit te leggen is dat het lezen van het verhaal dat een candle vertelt veel belangrijker is, dan het uit je hoofd leren van een paar namen.

Wat gaat de prijs in de nabije toekomst doen?

Wij willen als trader of belegger informatie hebben over wat de prijs nu doet, zodat we een goed beredeneerde en berekende gok kunnen doen naar wat de prijs in de nabije toekomst gaat doen.

Dat is waar traden of beleggen om draait: het maken van een educated guess over wat de prijs gaat doen.

De extra informatie die candles geven

We gaan verder. Wat is dit?

lijngrafiek-goud

Dit is een lijngrafiek van Goud. Deze grafiek laat price action zien in zijn meest simpele vorm. Het is alleen een lijn die stijgt als kopers de baas zijn en daalt als verkopers de baas zijn.

Candles geven je extra informatie. Dit is dezelfde grafiek maar dan met candlesticks:

candlestick-grafiek-goud

Elke individuele candle is een snapshot van wat de prijs op dat moment deed. En elke candle kan weer opgedeeld worden in kleinere candles. Van candles van een week, naar een dag, naar 4 uur en helemaal terug naar tick charts.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar hoe beter je dit concept gaat begrijpen hoe meer je zult inzien hoe belangrijk dit is.

Verschillen in time frames

Een range op de 4 uur grafiek kan er op de 1 dag grafiek uitzien als indecision. Een trend van 24 candles op de 1 uur grafiek is bijvoorbeeld maar 1 grote candle op een 1 dag grafiek.

Stel dat je meer wil weten over een indecision candle op de 1 dag grafiek, dan kun je switchen naar de 4 uur grafiek. Die ene candle van 1 dag wordt dan opgebroken in 6 candles van 4 uur, waardoor je veel meer informatie krijgt over de prijs van dat instrument.

Probeer het uit op je demo account om te zien wat er gebeurt als je van time frame wisselt.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Vragen over price action of candlesticks? Stel ze gerust!

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties