Indecision candles. Besluiteloosheid in de markt herkennen

Als het goed is weet je inmiddels een stuk meer over price action en candlesticks. Ik heb je al even kort kennis laten maken met de indecision candles, die besluiteloosheid aankondigen in de markt.

In dit artikel ga ik dieper in op deze indecision candles en hoe ze je als trader of belegger kunnen helpen.

Wat is besluiteloosheid?

Indecision betekent letterlijk besluiteloosheid. Gekoppeld aan traden of beleggen betekent dit dat het gevecht van de kopers en verkopers (tijdelijk) onbeslist is. Geen van beide partijen heeft genoeg kracht om de richting van de prijs te bepalen.

Ik heb al uitgelegd dat je niet meer naar candles moet kijken als zijn de patronen, maar naar de prijs achter de candles. Het verhaal dat ze vertellen.

Dus als de bulls en de bears vastzitten in hun worsteling, dan kun je dat terugzien zien in de candles.

Kijk eens naar deze candle:

indecision-candle
Indecision candle

Dit is een van de beste indecision candles die je kunt krijgen. Wanneer je een reversal trade opent, dan is meestal het soort candle waar alles mee begint.

Zo ziet het eruit in een echte grafiek:

uptrend
Sterke gezonde uptrend

We hebben hier een prachtige bullish trend. Deze trend is gezond en sterk. We zien higher highs en higher lows. Kopers zijn in dit geval volledig de baas over de prijs. Looking good bulls! 🙂

En ineens zien we deze candle:

Indecision candle na een trend
Indecision candle na een trend

De kopers konden aan het begin van deze candle de prijs nog omhoog drukken, maar werden keihard teruggefloten door de verkopers. De bears wonnen aan kracht en drukten de prijs omlaag.

Dit gemakkelijk te lezen, maar wat betekent het?

Candles als deze zijn perfect voor reversal trades, omdat ze besluiteloosheid laten zien in een trend. Wanneer de prijs sterk een bepaalde kant op beweegt en ineens stagneert, dan duidt dat op besluiteloosheid oftewel indecision.

De indecision candle vertelt ons niet dat er 100% zeker een reversal (prijs verandert van richting) aankomt. Maar hij vertelt je wel dat de prijs stagneert en dat er een mogelijkheid is op een reversal.

En de kans op een reversal is bij deze candle groter dan bijvoorbeeld die daarvoor.

Dit is wat er gebeurde nadat deze indecision candle werd gevormd:

Reversal na indecision
Reversal na indecision

Een goede oefening is om op je grafieken te speuren naar indecision candles Kijk of je ze herkent. Houd er rekening mee dat indecision candles vaak opduiken na sterke trends.

Maak hieronder een oefenaccount met €10.000 virtueel geld.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Vragen over indecision candles? Stel ze gerust!

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties