Libertex review en ervaringen. Update 2022: Handleiding en gratis trading cursus

Libertex timmert lekker aan de weg in Nederland. In deze dubbeldikke Libertex review deel ik mijn persoonlijke ervaringen en geef ik antwoord op de vraag of Libertex betrouwbaar is.

Gebruik de inhoudsopgave om snel te navigeren naar de verschillende onderdelen van deze Libertex review.

Wil je meekijken tijdens het lezen van deze review, maak dan even een gratis demo account aan via de knop hieronder. Kost je 1 minuutje en je krijgt gelijk toegang tot een uitgebreide videocursus.

Open een gratis demo accountGratis toegang tot videocursus!

Risicowaarschuwing: Het beleggen in hefboomproducten zoals CFD’s bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 62,2% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Het beleggen in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.


Wat is Libertex?

Libertex is een online broker die jou als belegger een handelsplatform biedt, waarmee je toegang krijgt tot de financiële markten. Je kunt bij Libertex handelen in meer dan 200 instrumenten via CFD’s. Oftewel contracten op basis van de onderliggende waarde.

Hierdoor kun je als als trader heel gemakkelijk inzetten op koersstijgingen en -dalingen van onder andere:

 • Aandelen (zoals Apple en Facebook)
 • Grondstoffen (zoals olie en goud)
 • Crypto (zoals Bitcoin en Ethereum
 • Valuta (zoals de Euro/Dollar)
 • Indexen (zoals de AEX)

Als belegger heb je dus genoeg keus en kun je van vrijwel elke stijging of daling profiteren (short gaan). Er komen trouwens ook regelmatig nieuwe instrumenten bij.

Korte promovideo:

Opvallend veel crypto

Wat me gelijk opviel is dat Libertex een heel lekker aanbod heeft als het gaat om crypto currencies. Je kunt niet alleen handelen in de bekende coins als Bitcoin en Ethereum, maar ook in de wat minder bekende crypto’s, zoals:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Cash
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Dash
 • Ripple
 • Ethereum Classic
 • IOTA
 • NEO
 • OmiseGO
 • QTUM
 • Monero
 • Zcash
 • Stratis
 • Tron
 • Nem
 • Stellar
 • Cardano
 • EOS

Dat is echt een serieuze lijst als je kijkt naar het crypto aanbod van andere CFD brokers. Dit is zeker een pluspuntje in mijn Libertex review.

Crypto aanbod is pluspunt van Libertex review
Crypto aanbod bij Libertex

Is Libertex betrouwbaar?

De hamvraag is natuurlijk of Libertex betrouwbaar is. Je stort natuurlijk niet zomaar ergens je geld. In dit onderdeel van mijn Libertex review onderzoek ik hoe betrouwbaar deze broker is.

Bedrijfsinformatie

Libertex bestaat al sinds 1997 en heeft daarmee inmiddels meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van online trading. Dat schept vertrouwen.

Informatie over Libertex
Informatie over Libertex

Het handelsplatform dat ze hebben ontwikkeld is een van de beste waar ik ooit mee heb gewerkt. Ik kom daar straks nog uitgebreid op terug. Je kunt echt zien dat ze hier heel veel aandacht aan hebben besteed.

Ze hebben meer dan 2 miljoen klanten in meer dan 100 landen. In Nederland zijn ze nog niet zo heel bekend, maar wereldwijd is het echt een toonaangevende speler.

Prijzen voor beste trading app en beste crypto broker

Ze hebben een sterke focus op innovatie en hebben door de jaren heen meer dan 30 prijzen gewonnen. Waaronder vorig jaar de prijs voor beste trading app en beste crypto broker.

Gewonnen prijzen
Prijzen voor beste crypto broker en trading app

En de Libertex app is ook echt een toppertje. Ook daar kom ik straks nog uitgebreid op terug.

Regulering en vergunning

Libertex is net als vele andere brokers gevestigd en gereguleerd op Cyprus. De vergunning en de regulering verloopt dan ook via de CySEC. Dit is de AFM van Cyprus.

Cyprus is onderdeel van de Europese unie, dus de Europese regelgeving voor financiële instellingen zijn ook hier van kracht.

Hoe veilig is je geld bij Libertex?

Zoals gezegd moet Libertex aan strenge regels voldoen om zijn diensten in Europa aan te mogen bieden. Een van die regels is dat het geld van klanten op een aparte rekening staat.

veilig traden

Mocht er iets met het bedrijf gebeuren, dan staat je geld dus veilig. Daarnaast biedt de CySEC een garantiefonds voor klanten die een rekening hebben bij brokers die onder hun regulering vallen. Dus ook bij Libertex.

Conclusie betrouwbaarheid van Libertex

Als ik alles bij elkaar optel:

 • 20 jaar ervaring
 • Klanten in meer dan 100 landen
 • Toonaangevende speler
 • Meerdere prijzen gewonnen
 • Gereguleerd binnen Europa

Dan is mijn conclusie dat Libertex betrouwbaar is.

Libertex uitproberen met een gratis demo account

Als je begint bij een nieuwe broker of een nieuw platform, dan wil je natuurlijk eerst even oefenen. Gelukkig krijg je bij aanmelding een demo account, waarop je naar hartenlust alle functies kunt uitproberen.

Open een gratis demo accountGratis toegang tot videocursus!

Risicowaarschuwing: Het beleggen in hefboomproducten zoals CFD’s bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 62,2% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Het beleggen in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.

Aanmelden gaat super simpel. Alleen even je email en wachtwoord invullen (of connecten via Facebook) en je kunt gelijk los. Zodra je inlogt op je demo account krijg je €5.000 speelgeld om mee te oefenen.

Libertex gratis demo account
Libertex gratis demo account

Ervaringen met het handelsplatform van Libertex

Oké ik wil niet overkomen als een fanboy, maar ik ben echt verliefd geworden op het handelsplatform. Het is echt retestrak in elkaar gezet en is tot nu toe het hoogtepunt van mijn Libertex ervaring.

Het lijkt erop of het platform onder de motorkap draait op de software van TradingView. Ik ben wat dat betreft niet heel technisch, maar het voelt echt aan als TradingView (waar ik ook fan van ben).

Misschien kan iemand dit bevestigen in de comments?

Libertex handelsplatform
Libertex handelsplatform

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Maar man, wat draait het als een zonnetje. Alles is super overzichtelijk ingedeeld en je klikt zo van het ene instrument naar het andere. En er zit ook echt logica achter. Ik heb me echt nergens aan geïrriteerd (en dat is bijzonder).

De mensen die dit gebouwd hebben weten wat ze doen. Groot compliment, wat een heerlijke gebruikerservaring!

Superieure grafieken

Zoals ik al zei vermoed ik dat de grafieken draaien op de software van TradingView. Als dat niet zo is, dan hebben ze er wel erg goed naar gekeken en het prima gekopieerd.

Echt alles wat je kunt bedenken zit erin. Zelfs mijn geliefde long/short positie tool, waarmee je heel makkelijk je risk to reward ratio kunt zien voor je instapt.

Long/short teken tool
Long/short teken tool

Het enige minpuntje is dat de timeframes wat beperkt zijn. Het was mooi geweest als ik ook beschikking had over de H8 en H12 time frames. Maar dat is dan ook het enige.

Conclusie handelsplatform

In een woord geniaal. Dit zou voor mij de doorslaggevende factor zijn om voor Libertex te kiezen. Het werkt allemaal zo soepel en intuïtief, dat je gewoon niet meer terug wil naar iets anders.

Extreem pluspunt dus in deze Libertex review!

Straks meer uitleg over de werking van het platform.

Geld storten bij Libertex kan ook gewoon met iDeal

Als je het platform eenmaal onder de knie hebt en je bent aan het winnen op je demo account, dan wil je natuurlijk geld storten. Bij Libertex is geld overmaken naar je rekening een eitje en kan ook gewoon met iDeal.

De minimum storting bij Libertex is €100.

Geld storten bij Libertex
Geld storten bij Libertex

Dit zijn de betaalopties:

 • iDeal
 • Creditcard
 • Bankoverschrijving
 • Skrill
 • Neteller
 • Sofort Banking
 • Trustly

Klik hier voor een gratis Skrill E-Wallet… Echt superhandig!

Ook hier weer complimenten voor de uitgebreide mogelijkheden en tof dat Libertex iDeal accepteert. Ook dat is weer goed voor het vertrouwen natuurlijk en voor ons Nederlanders de meest gangbare manier om geld over te maken.

Aanvullende gegevens (KYC)

Voordat je geld op je rekening kunt storten, vraagt Libertex nog om een aantal extra gegevens. Deze KYC procedure is wettelijk bepaald en dient ter bescherming van beide partijen.

Zodra je gegevens geverifieerd zijn, kun je niet alleen geld storten, maar straks ook gemakkelijk winst opnemen van je rekening.

VIP behandeling bij €500 of meer

Nieuw: Je krijgt extra service wanneer je €500 of meer op je rekening hebt. Je krijgt dan hulp van de trading experts in de vorm van tips en trading signalen.

Ik heb hier zelf nog geen gebruik van gemaakt, maar zal een update plaatsen als ik hier meer over weet.

Hoe kun je bij Libertex uitbetalen?

Zodra je winst hebt gemaakt, wil je dat geld natuurlijk bij Libertex uitbetalen. Gelukkig is winst opnemen en laten overschrijven naar je bankrekening heel gemakkelijk.

Libertex uitbetalen
Libertex uitbetalen

Je hoeft hiervoor alleen een nieuwe opname aanvraag te doen en je bankrekeningnummer in te vullen. Vervolgens staat het binnen een paar dagen op je rekening. Bij mij duurde het 3 dagen. Weer een positief punt in deze Libertex review, keurig hoor!

Kosten: fees en commissions

Libertex rekent voor iedere trade transactiekosten (commission) die automatisch betaald wordt bij het openen van een positie.

Daarnaast betaal je een zogenaamde rollover fee (of overnight fee) als jij je positie ‘s nachts open wilt houden. Dit is een soort rente en wordt ook automatisch verrekend.

Deze kosten verschillen een beetje per instrument, maar ik geef even een voorbeeld.

Voorbeeld kosten Libertex

Een aandeel Adidas kost op dit moment €190. Ik denk dat het aandeel gaat stijgen naar €200. Ik besluit voor €1000 Adidas te kopen. De commission op Adidas is op dit moment 0.072%. Ik betaal voor deze trade dus €0,72 transactiekosten.

Kosten bij Libertex
Kosten bij Libertex

Stel dat ik deze trade nu ‘s nachts open wil laten staan, dan betaal ik op dit moment 0.0302% rollover fee. Dus per extra dag dat ik mijn trade open houd betaal ik €0,30.

Let op: de transactiekosten worden altijd berekend over het gehele bedrag, dus inclusief de hefboom. Alles gaat automatisch en je ziet altijd de transactiekosten voor je de trade opent.

Wat me wel opviel is dat de transactiekosten hoger worden naarmate de koersschommelingen groter zijn. Als dit gebeurt zie je dat trouwens wel voor je een trade opent. Je hebt dus wel de keuze.

Handleiding voor traden en beleggen op Libertex

Klaar voor het echte werk? In deze Libertex handleiding laat ik je precies zien hoe het traden en beleggen op het platform van werkt.

Stel je hebt een positief nieuwsbericht gezien of je grafieken vertellen je dat je een aandeel moet kopen, dan wil je natuurlijk een trade openen. Hoe werkt dat?

Stap 1: Kies het instrument (bijvoorbeeld het aandeel Adidas)

Hiervoor kun je de zoekbalk gebruiken en zodra je begint te typen zal het instrument dat je zoekt verschijnen. Klik erop om het instrument te selecteren.

Instrument zoeken
Instrument zoeken

In dit geval denk ik dat het aandeel Adidas gaat stijgen en dus ik wil kopen (long gaan).

Stap 2: Order plaatsen

Om nu in te zetten op een stijging van dit aandeel, klik ik op de knop Open positie.

Order plaatsen
Order plaatsen

Er opent zich nu een nieuw venster waar ik mijn order kan invullen. In dit geval wil ik €500 inzetten, met een hefboom van x10. Daarnaast wil ik mijn positie sluiten als ik €75 verlies heb (stop loss), ik geef dan toe dat ik ik het fout had en neem mijn verlies. Tot slot wil ik mijn winst nemen als ik €150 in de plus sta.

Mijn order ziet er dan zo uit:

Order invullen en positie openen
Order invullen en positie openen

Nu klik ik op Kopen en krijg ik een bevestiging te zien van mijn order. Als ik dan vervolgens maar mijn open posities ga, dan zie ik hem daar ook terug.

Overzicht met open posities
Overzicht met open posities

Stap 3: Order aanpassen of sluiten

Deze positie zal automatisch gesloten worden met €150 winst of met €75 verlies, omdat ik dat bij het plaatsen van de order heb ingevuld. Maar mocht ik me bedenken, dan kan ik vanuit hier ook de positie aanpassen of sluiten.

Hiervoor klik ik op de positie en er opent zich een venster waarin ik de aanpassing kan doen.

Positie aanpassen of sluiten
Positie aanpassen of sluiten

Orders plaatsen op een bepaald prijsniveau

Je weet nu hoe je orders kunt plaatsen die direct geopend worden, maar het is ook mogelijk om een order in te stellen die pas geopend wordt als een bepaalde prijs wordt bereikt.

Stel dat jij denkt dat het aandeel Adidas gaat stijgen als hij de prijs van €200 aanraakt. Dan kun je een order instellen die automatisch Adidas koopt als dat niveau bereikt is.

Dit doe je door in het order venster te klikken op Tegen prijs. Hier kun je het prijsniveau ingeven waarop je wil kopen of verkopen. En net als bij een directe order kun je ook hier alvast een winst en verlies niveau aangeven.

Tegen prijs order
Tegen prijs order

En meer is het eigenlijk niet. Wat je verder nog nodig hebt is een goede trading strategie, slim risicomanagement en dan kun je van start.

Minimale storting en minimale inleg per trade

De minimale storting bij Libertex is slechts €100 en de minimale inleg per trade is  €10. Lekker makkelijk dus. Ook dit vind ik weer een enorm pluspunt aan deze broker, want bij de meeste concurrenten zit je toch al gauw op €200 als minimale storting.

Ze houden dus rekening met de beginnende traders en beleggers.

Minimale storting en inleg bij Libertex
Minimale storting en inleg bij Libertex

Ervaringen met de Libertex klantenservice

Je kunt de helpdesk van Libertex bereiken via:

 • Live chat (mijn favoriet)
 • Telefoon
 • Email

Ik heb alleen de live chat en email getest voor deze review en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Bij de chat werd ik binnen 1 minuut geholpen en op mijn email had ik binnen 10 minuten antwoord.

Altijd goed om te checken of er ook daadwerkelijk mensen aan het werk zijn! 🙂

Normaal gesproken is er een Nederlandse medewerker aanwezig voor de Nederlandse klanten, maar deze was op vakantie.

Contact opnemen met Libertex
Contact opnemen met Libertex

Libertex recensies van klanten

Ondanks dat Libertex al 20 jaar bestaat zijn ze nog niet zo lang actief in Nederland. Dit zie je vaker bij brokers, want we zijn maar een klein landje. Maar als ze ervoor kiezen om zich te richten op de Nederlandse markt, dan is dat een goed teken.

Je moet als bedrijf namelijk investeren in het vertalen van je platform, Nederlandse medewerker aannemen en Nederlandse betaalmethodes zoals iDeal toevoegen.

Het feit dat deze broker die stappen heeft gezet laat zien dat het goed gaat met het bedrijf, maar omdat ze nog niet zolang actief zijn in Nederland zijn er nog weinig Nederlandse Libertex reviews en ervaringen.

Hier wat Libertex recensies van bestaande klanten in het Engels:

Libertex recensies
Libertex recensies

Libertex app: een meesterwerkje!

Dezelfde gebruiksvriendelijkheid die je vindt in het desktop platform, vind je ook terug de Libertex app. Deze trading app is echt een meesterwerkje en zou de standaard moeten zijn voor mobiele apps voor beleggen. Wat een genot om mee te werken.

Libertex app
Libertex app

Wat wel een beetje jammer is, is dat je met de mobiele Libertex app maar 3 demo trades mag doen. Daarna zul je een rekening moeten openen met minimaal €10 om hem te kunnen blijven gebruiken,

De webversie van heeft trouwens wel een onbeperkte demo account. Dus dit geldt alleen voor de Libertex app.

Persoonlijk trade ik via de webversie en gebruik ik de Libertex app om mijn trades in de gaten te houden.

Gratis trading cursus (29 modules met video’s!)

Libertex heeft een uitgebreide trading videocursus beschikbaar voor ALLE beleggers. Dus ook als je een gratis demo account hebt, krijg je automatisch toegang tot deze cursus.

Gratis online trading cursus
Gratis online trading cursus

Deze uitgebreide trading cursus bestaat uit maar liefst 29 modules met video’s. De video’s zijn in het Engels, maar hebben Nederlandse ondertiteling.

Module van de trading cursus
Module van de trading cursus

Ik was verbaasd over de kwaliteit van dit studiemateriaal. Er wordt ingegaan op de verschillende facetten van traden en beleggen en ik denk dat iedereen hier enorm veel waarde uit kan halen.

Nogmaals, je krijgt deze complete beleggingscursus helemaal voor niks als je een gratis demo account aanmaakt, dus doe dat gelijk even.

Open een gratis demo accountGratis toegang tot videocursus!

Risicowaarschuwing: Het beleggen in hefboomproducten zoals CFD’s bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 62,2% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Het beleggen in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.

Libertex bonussen en promoties

Sinds dit jaar is het verboden voor gereguleerde brokers in Europa om bonussen te geven als je klant wordt of een bepaald bedrag stort. Op zich vind ik dit een goede zaak, want hierdoor komt de focus te liggen op de kwaliteit van de service. In plaats van wat je als klant allemaal krijgt als je lid wordt.

Libertex is een gereguleerde broker en in Europa actief, dus ook zij geven geen stortingsbonussen of beloningen meer als je klant wordt.

Voordelen van traden en beleggen bij Libertex

Hieronder de belangrijkste pluspunten van deze Libertex review:

 • Lage minimale inleg van €10
 • Groot aanbod crypto’s
 • Al ruim 20 jaar actief
 • Veel prijzen gewonnen
 • Nederlands platform en helpdesk
 • Storten met iDeal
 • Snelle uitbetaling
 • Onbeperkte demo op de webversie
 • Superieur platform (ik ben verliefd!)
 • Gratis trading cursus

Minpuntjes

Er valt ook zeker nog wat te verbeteren op basis van mijn Libertex ervaringen tot nu toe:

 • Beperkte demo in de mobiele app
 • Hogere transactiekosten bij extreme koersschommelingen

Eindoordeel van deze Libertex review

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een beetje verliefd ben geworden op deze broker. Ik zit er zelfs aan te denken om helemaal over te stappen naar Libertex.

Het platform werk heerlijk en mijn Libertex ervaringen zijn tot nu uitermate positief. Mocht ik daadwerkelijk de overstap maken, dan ben jij natuurlijk de eerst die het hoort.

Mijn advies zou zijn om in ieder geval een demo account te openen om het zelf te ervaren. Al was het alleen maar om toegang te krijgen tot de gratis videocursus. 😉

Open een gratis demo accountGratis toegang tot videocursus!

Risicowaarschuwing: Het beleggen in hefboomproducten zoals CFD’s bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 62,2% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Het beleggen in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.

Mocht je vragen hebben over deze Libertex review of je eigen ervaringen willen delen, laat je dan horen in de comments.

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Theo Wanders
Theo Wanders
4 jaren geleden

Hoi Mark,

In het schermpje waar de transactie wordt geopend staat Transactiemarge 1000. Wat is dit?
En er staat iets over commissiekorting. Wanneer is commissiekorting van toepassing?

Theo

Mark @Tradewinst.nl
4 jaren geleden
Antwoord aan  Theo Wanders

Transactiemarge is het bedrag dat voor deze trade op je rekening geblokkeerd/gereserveerd wordt. Als de trade gesloten wordt, komt dit bedrag weer gedeblokkeerd.

Soort bescherming zodat je niet 100 posities kunt openen met allemaal een grote hefboom, terwijl je niet genoeg geld op je rekening hebt om eventueel verlies te dekken. Je bent namelijk niet verplicht om een stop te gebruiken.

De commissiekorting is van toepassing voor nieuwe traders. 🙂

Charlie
Charlie
2 jaren geleden

Hi Mark, bedankt voor je heerlijke uitleg van Libertex, heb nog weinig verstand van alles maar 1 ding had ik ook, had direct een fijn goed gevoel bij Libertex. Kan alleen die online training van ze niet vinden, weet jij waar ik die kan vinden? Groetjes Charlie

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  Charlie

Thanks, leuk om te lezen! De videocursus vind je hier: https://app.libertex.com/education/ Uiteraard moet je wel ingelogd zijn. Als je met je muis op je mailadres rechtsboven gaat staan moet je hem ook zien in het menu. De 3e van onderen. Succes!

Charlie
Charlie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark @Tradewinst.nl

Ja had het al ontdekt gisteren maar vergeten te mailen naar je, sorry.
In ieder geval bedankt,
Charlie

Richard Van Os
Richard Van Os
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark @Tradewinst.nl

Hoi Mark, net nieuw en Libertex aan het proberen. Kan het zijn dat de cursus is verwijderd? Zowel de link hierboven als in het menu kan ik het niet vinden. Ik ben wel ingelogd. De link geeft ongeldige pagina.

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  Richard Van Os

Hi Richard, het is deze link, maar je moet wel ingelogd zijn in je account: https://app.libertex.com/education/ Je vindt de link nu in het menu onderaan.comment image

The JoRo
The JoRo
1 jaar geleden

13,5 cm naar hierboven lees ik °Traden en beleggen op basis van grafieken in plaats van het nieuws°
Dat is correct , wat zouden uw bevindingen zijn van iemand die het als volgt doet
°Traden of beleggen middels grafieken + balans info°

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  The JoRo

Op de korte termijn zal dat weinig invloed hebben, maar wanneer je beleggingen langer vasthoudt, gaan zaken als balans, earnings en macro economische factoren zeker meespelen. Dan moet het dus fundamenteel ook goed zitten.

Short term trade ik vrijwel alles en kunnen de achterliggende fundamentals mij weinig schelen. Als het maar voor een paar uurtjes mijn kant op beweegt is dat voldoende.

The JoRo
The JoRo
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark @Tradewinst.nl

Precies dat is 100% exact ! Nou zou jij wel echt van NL afkomstig zijn !
Ik van tegen Brussel maar ben nogal veel in Den Haag en Amsterdam voor het financiële.Twee stuks zoals Mark heb ik in NL nog niet ontmoet en hoe hoger naar Groningen toe des te koeler en zakelijker. Sowieso succes de manier waarop jij het doet als levensgenieter. Bedoel voor alle duidelijkheid , met slechts ne laptop en een onderbroek in de Sahara als het poepje van Warren Buffet

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  The JoRo

Haha, je weet het mooi te verwoorden, thanks!

André Stam
André Stam
1 jaar geleden

Hoi, Als je geld wilt overmaken van Libertex naar je rekening wordt er aangegeven “Je hoeft hiervoor alleen een nieuwe opname aanvraag te doen en je bankrekeningnummer in te vullen. Vervolgens staat het binnen een paar dagen op je rekening”

Helaas kan ik ik die mening niet delen,–> ik heb zojuist geprobeerd een bedrag van mijn account naar mijn rekening terug te boeken en je moet niet alleen je bankrekeningnr invoeren zoals wordt aangegeven maar ook je IBAN nr en daar gaat t bij mij fout, ik krijg steeds de melding dat er alleen Romeinse letters en cijfers mogen worden gebruikt en wat ik ook doe en probeer , ik krijg steeds dezelfde melding, blijkbaar vul ik t toch niet helemaal correct in.
Vreemd dat als je geld wilt storten t zo gepiept is maar retour blijkbaar erg ingewikkeld zo lijkt t.
Dus ik heb maar een bericht naar de helpdesk gestuurd want ik kom er niet uit, simpel je IBAN nr invullen mét of zonder spaties, Romeinse cijfers geprobeerd, t lukt helaas allemaal niet! en er staat ook niet wat je fout invult….dus hier kan je wel lekker mee bezig zijn voordat je je geld krijgt…

André Stam
André Stam
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Hoi Mark, bedankt voor je bericht, het invullen Swift/Bic code wist ik al en vul ik ook in maar waar t fout gaat is bij t invullen van mijn IBAN bankrekening, ik heb Rabo dus ik vul in te beginnen met NL92 RABO gevolgd door mijn bankrekening met spatie of zonder spaties geprobeerd maar ik krijg hierbij steeds de melding : “Dit veld kan slechts uit Romeinse hoofdletters of cijfers bestaan”

Het betreft dus t veld waar ik mijn IBAN moet invullen en als ik doe wat er gevraagd wordt (wat ik wel vreemd vindt) Romeinse cijfers invul krijg ik steeds dezelfde melding (met of zonder spaties).
Dus ik kom niet verder en heb reeds sinds afgelopen zondag contact met de helpdesk gezocht via bericht maar ik heb nog geen enkele reactie gekregen, jij bent sneller (waarvoor mijn dank).

Ik ben er dus nog steeds niet verder mee en ga proberen te chatten met een Nederlands sprekende hulp……

Bedankt tot zover, ik hou je wel op de hoogte..

André Stam
André Stam
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Hoi Mark, het is opgelost.
Ik heb contact met de helpdesk gehad en t betrof een knulligheid:

De IBAN nr moet zonder spaties worden ingevuld, dat heb ik gedaan en t is opgelost.

Dat het IBANnr zonder spaties moet worden ingegeven moet blijken uit de melding Dit veld kan slechts uit Romeinse hoofdletters of cijfers bestaan” (je kan t niet bedenken)
De helpdesk heeft me dus prima geholpen.
Jij ook bedankt voor je interesse en hulp,

Wessel
Wessel
1 jaar geleden
Antwoord aan  André Stam

Hallo . Ik heb het zelfde probleem maar ik heb geen spaties gebruikt maar krijg toch dezelfde melding als jou en kom niet verder kan ik ergens een telefoonnummer vinden om te bellen ?

Wessel
Wessel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Hai inmiddels goedkeuring ontvangen ik denk dat het probleem was dat ik het via m’n iPhone had aangevraagd het ging nl wel via m’n laptop maar n iedergeval vriendelijk bedankt

Dennis
Dennis
1 jaar geleden

Hoi Mark,

Zojuist even de demoaccount bekeken. Wat mij opvalt is dat Libertex bij de crypto bepaald welke hefboom er getrade wordt. Is dat bij een echte account ook zo of kan je dan wel zelf bepalen welke hefboom je gebruikt?

Alvast bedankt voor je reactie.

Dennis

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Ik vind Libertex erg fijn om mee te werken, maar ik vind Tradingview veel beter voor een goed overzicht. Vooral hoe er in de mobiele app van Libertex geen enkele indicator o.i.d. te zien is. Ik vind dat echt een kwalijke mega minpunt! Tradingview is zowel in de browser als in de app super uitgebreid en biedt alles wat je nodig hebt en meer. Beide combineren kan misschien wel voor swingtraders, maar als daytrader is het meer gokken, wil je beide gebruiken, aangezien het niet helemaal hetzelfde is..
Ik overweeg nu om naar een andere broker over te stappen, omdat ik Tradingview toch wil blijven gebruiken als main tool, ondanks dat ik Libertex zo fijn vind…

Jeff
Jeff
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Ik ben die aan het uitproberen, thanks!

Naomi
Naomi
7 maanden geleden

Hoi hoi,

Kan je met deze broker day traden met een klein start bedrag (bijvoorbeeld rond de 500 euro) als Nederlander? Want in Nederland heb je te maken met de PDT regel toch? Of is het zo omdat deze broker zich bevindt in Cyprus dat je daar niet mee te maken hebt en dus met een klein bedrag kan day traden?

Groetjes Naomi