Plus500 review en ervaringen 2022: Niet meer van deze tijd

In deze uitgebreide Plus500 review onthul ik mijn persoonlijke ervaringen met deze populaire CFD broker. Daarnaast geef ik antwoord op de vraag of Plus500 nu echt betrouwbaar is of juist niet?


Update: het handelsplatform van Plus500 is inmiddels flink verouderd en kan zich niet meer meten met de concurrentie. Daar komt bij dat de spreads vaak veel te hoog zijn. Er zijn momenteel betere opties. Ik ben inmiddels overgestapt naar Capital.com.

Maak via de knop hieronder jouw gratis demo account.

79,17% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

De Plus500 links in dit artikel zijn vervangen door Capital.com


Deze review geeft heel veel informatie, dus voor het gemak heb ik een inhoudsopgave gemaakt, zodat je alles makkelijk kunt vinden.

Plus500 is een CFD broker

Dit betekent dat je als belegger of trader met een contract for difference kunt handelen in heel veel verschillende instrumenten zoals:

 • Aandelen zoals Facebook of Heineken
 • Indices zoals de AEX of Dow Jones
 • Forex valutaparen zoals de Euro of Dollar
 • Grondstoffen zoals Goud en Olie
 • Crypto Valuta zoals Bitcoin en Ethereum

Het is belangrijk om te weten dat je de aandelen niet daadwerkelijk in bezit krijgt. Zodra je een trade opent ga je een contract aan met Plus500 en speculeer je op een stijging of daling.

Wanneer jij de trade sluit, beëindig je het contract met de broker. Je krijgt dan de winst uitbetaald of het verlies wordt van je rekening balans afgetrokken.

Aanbevolen artikel: Wat is een CFD en wat is CFD trading nu precies?

Is Plus500 betrouwbaar?

Dit is een vraag die veel mensen lijkt bezig te houden als je op internet gaat zoeken. En om heel eerlijk te zijn lees ik veel verschillende Plus500 ervaringen.

De meningen lopen behoorlijk uiteen. Van heel goed en positief naar slechte reviews van mensen die zelfs claimen dat ze opgelicht zijn.

Ik denk dat ik weet hoe dat komt en ga het proberen uit te leggen.

Hier komen die slechte reviews vandaan

Online traden en beleggen gaat over geld en als het over geld gaat zijn mensen over het algemeen een stuk gevoeliger. Daarnaast is Plus500 een hele toegankelijke broker en hun demo account is zeer geschikt om te leren traden.

Hierdoor zou het kunnen dat Plus500 voor een deel een publiek aantrekt dat wat minder ervaring heeft dan de gemiddelde trader.

Wat betekent dat?

Wanneer je minder ervaring met iets hebt, is de kans groter dat je fouten maakt. En mijn gevoel zegt dat veel mensen die fouten niet erkennen en ze afschuiven op Plus500.

Dit is een goed voorbeeld van wat ik bedoel:

plus500 slechte review
Voorbeeld van een slechte Plus500 review

Deze meneer schrijft een slechte review waarin hij aangeeft dat Plus500 zijn trade gesloten heeft en dat hij winst had kunnen maken als de positie langer open was gebleven.

Heel vervelend voor die man, maar…

Dit is dus een klassiek voorbeeld van een margin call als gevolg van beleggen met een hefboom en is absoluut niet de schuld van de broker!

En wel hierom…

Begrijp de hefboomwerking

Plus500 biedt een hefboom aan op haar CFD’s. Op deze manier geeft zij haar klanten de mogelijkheid om grote posities in te nemen met een relatief kleine inleg. Voorwaarde hierbij is dat de belegger wel genoeg geld op zijn rekening moet hebben om de positie af te dekken. Voor het geval de koers de verkeerde kant op beweegt.

Wanneer er niet genoeg geld meer op je rekening staat om de trade af te dekken, zal Plus500 ter bescherming automatisch je positie sluiten. Dit heet een margin call. Dat is wat exact er met deze meneer gebeurd is.

Aanbevolen artikel: Traden met een hefboom of leverage

Zo voorkom je ellende

Het is heel vervelend als je geld verliest, maar het is jouw geld en jij bent uiteindelijk verantwoordelijk voor wat je ermee doet. Als je niet begrijpt hoe het platform werkt neem je wat mij betreft onverantwoorde risico’s. En om het dan af te schuiven op de broker vind ik echt een zwaktebod.

Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat jou dit niet overkomt:

 • Oefenen op een demo account tot je alles onder de knie hebt
 • Begrijpen wat CFD’s zijn
 • Begrijpen hoe de hefboom werkt
 • Risk management. Gebruik altijd een stop loss
 • Beperk je trade size. Dus niet te grote posities

Aanbevolen artikelen: Risk Management

Hoe en waar is Plus500 gereguleerd?

Regulering is super belangrijk bij een broker en dit haakt ook een beetje in op eerder genoemde slechte reviews. Plus500 UK wordt namelijk geautoriseerd en gereguleerd door de Britse Financial Conduct Authority, de FCA.

Dit is de AFM van Engeland en een van de strengste regulators die er is. Hun taak is om consumenten te beschermen tegen malafide bedrijven in de financiële sector.

Hieronder alle reguleringen waar Plus500 onder valt:

 • Plus500UK Ltd authorized & regulated by the FCA (#509909).
 • Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14).
 • Plus500SG Pte Ltd, licensed by the MAS (#CMS100648-1) and IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), licensed by: ASIC in Australia, AFSL #417727, FMA in New Zealand, FSP #486026; Authorised Financial Services Provider in South Africa, FSP #47546

Strenge regels

Dat betekent simpelweg dat Plus500 aan hele strenge regels moet voldoen om haar bedrijfsactiviteiten uit te oefenen. En je krijgt niet zomaar een stempel van de FCA.

Verder is het een beursgenoteerd bedrijf. Dit betekent dat er aandeelhouders zijn die tevreden gehouden moeten worden en dus ook weer dat ze aan bepaalde regels moeten voldoen.

Dit alles zorgt ervoor dat ik denk dat ze er alles aan zullen doen om hun klanten tevreden te houden. Doordat Plus500 zich aan zulke strenge regels moeten houden, twijfel ik dus nog meer aan de slechte reviews die er te vinden zijn.

Demo account openen en oefenen

Als jij na het lezen van deze review besluit te gaan traden bij Plus500, dan raad ik je aan om eerst een demo account te openen. Hiervoor hoef je alleen je emailadres en een wachtwoord in te vullen of te connecten met je Google of Facebook account.

Vervolgens word je direct ingelogd op het trading platform en kun je oefenen met een rekening van €40.000 nepgeld.

Account openen bij Plus500
Via dit scherm open je een demo account

Overstappen naar echt geld

Wanneer je na het oefenen genoeg zelfvertrouwen hebt gekregen, kun je heel gemakkelijk switchen naar traden met echt geld. Vervolgens zul je een paar vragen moeten beantwoorden en een kopie legitimatie moeten uploaden.

Dit alles heeft te maken met de strenge regelgeving voor financiële instellingen en is ook bedoeld voor je eigen veiligheid. Bedrijven die deze controle niet uitvoeren zou ik zelf niet vertrouwen.

Geld storten bij Plus500 kan met iDeal

Zodra jouw account geverifieerd is kun je geld storten op je rekening. Plus500 biedt hiervoor een aantal betaalopties.

 • iDeal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Bankoverschrijving

Zelf gebruik ik het liefst iDeal, maar geld storten met je creditcard of PayPal gaat ook snel. Een bankoverschrijving duurt uiteraard iets langer.

Geld storten bij Plus500 met iDeal

Minimale en maximale storting

De minimale storting bij Plus500 is €100 en de maximale storting is afhankelijk van het het land waar je woont, de regulerende organisatie en de stortingsmethode.

Minimale inleg per trade

Elk instrument heeft zijn eigen minimale handelsbedrag. Plus500 noemt dit het eenheidsbedrag. Dit is het minimum bedrag of aantal dat je nodig hebt om op dat instrument een positie te openen.

Je vindt deze informatie voor elk instrument in het informatievenster onder het kopje Info, waar ook de margin en hefboom staan vermeld.

Voor het aandeel Heineken is het minimum bijvoorbeeld 2 stuks of voor Goud 5 Ounces. Dit lijkt veel maar door de hefboomwerking kost het openen van zo’n positie misschien maar €10 of €20.

Hoe veilig is mijn geld?

Zodra je een rekening opent bij Plus500 moet zij zich houden aan de super strenge regels van de Britse Autoriteit Financiële markten. Dat betekent onder andere dat ze heel zorgvuldig met jouw geld moeten omgaan.

De belangrijkste maatregel die Plus500 neemt om jou te beschermen is dat het geld van haar klanten op een gescheiden rekening staat. Dus zelfs als er iets met Plus500 zou gebeuren, staat jouw geld veilig op een aparte rekening.

PLus500 bescherming en regels
Beschermende regels

Ervaringen met het handelsplatform

Dit is waar Plus500 wat mij betreft echt in uitblinkt. Je kunt echt zien dat het handelsplatform al jaren in ontwikkeling is. Het ziet er gelikt uit en wat ik zelf het mooiste vind, is dat werkelijk alles wat je niet nodig hebt is weggelaten.

Dit maakt het platform enorm overzichtelijk, waardoor je binnen een paar minuten door hebt waar alles zit. Je zult wel eerst even moeten oefenen op een demo account om te zien wat de verschillende knoppen en instellingen doen, maar ook dat heb je snel onder de knie.

Review Plus500 handelsplatform
Overzicht handelsplatform (Illustratieve prijzen)

Helemaal aan de linkerkant zie je de navigatie met daarin de volgende opties:

 • Menu. Hiermee klap je een extra navigatie open met meer opties
 • Handelen. Hiermee open je de grafieken en de trading opties
 • Open posities. Overzicht van jouw open trades
 • Orders. Je toekomstige orders (limit buy orders)
 • Gesloten posities. Overzicht van jouw trade historie
 • Fondsen. Hier beheer je je rekening, stortingen en opnames

Boven in het midden van je scherm zie een zoekveld waarmee je het gewenste instrument kunt zoeken. Bijvoorbeeld het aandeel Facebook. Daarnaast zie je een actueel overzicht van je financiële situatie.

Grafieken en tools

In het midden van je scherm zie de grafiek van het gekozen instrument. Plus500 biedt een aantal leuke tools om de koers te analyseren. Zoals indicatoren en de mogelijk op je grafiek te tekenen.

Rechts van de grafiek vind je het informatievenster. deze kun je minimaliseren om je grafiek groter te maken. Dit venster is eigenlijk je controlcenter. Hier plaats je orders en kun je alle informatie over het instrument dat je wil traden terugvinden, zoals:

 • De koop- en verkoopprijs
 • Het sentiment van andere traders
 • Realtime statistieken
 • Hoog/laag prijzen
 • Hefboom en marges

Tot slot kun je in de balk onderaan je scherm gemakkelijk wisselen van je echte naar je demo account. Helemaal rechts onderin zie je de Live Chat voor als je vragen hebt.

De tools en grafieken zijn niet zo geavanceerd zoals bij een dedicated charting platform als bijvoorbeeld TradingView, maar alle basics zijn aanwezig.

Je kunt:

 • Time Frame instellen van ticks tot een week
 • Kiezen tussen lijngrafiek of candle sticks (kaarsen)
 • Indicatoren toevoegen zoals Moving Averages
 • Tekeningen maken zoals trendlijnen en Fibonacci
 • Je chart opslaan inclusief je indicatoren en tekeningen

Orders openen en sluiten

Als je aan het traden bent wil je natuurlijk dat alles soepel gaat en als je op kopen of verkopen klikt moet je order gewoon direct uitgevoerd worden. Bij Plus500 werkt dit gelukkig perfect.

Dit komt mede doordat je handelt met CFD’s. Je hoeft dus niet te wachten tot je order gevuld wordt. Het is een keer klikken en klaar.

Review van de Plus500 klantenservice en bereikbaarheid

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kiezen van een goede online broker is de klantenservice. Het gaat om geld dus de support moet gewoon betrouwbaar zijn. In dit gedeelte van mijn Plus500 review deel ik mijn ervaringen met de bereikbaarheid.

Contact opnemen met Plus500 kan op de volgende manieren:

 • Chatten via de Live Chat
 • WhatsApp
 • Invullen van het het contactformulier

Helaas is er geen telefoonnummer dat je kunt bellen, maar daar staat tegenover dat ze 24/7 te bereiken zijn via de Live Chat. Dit is dan ook beste manier om je vragen te stellen.

Live Chat van de klantenservice
Live Chat lekker in het Nederlands

Je kunt er ook voor kiezen om het contactformulier te gebruiken, maar mijn ervaring is dat je dan wat langer moet wachten op je antwoord.

De Live Chat is ook beschikbaar in het handelsplatform en werkt perfect. De klantenservice is snel en geeft duidelijk antwoord als je hulp nodig hebt.

Mijn ervaringen met de support en bereikbaarheid van Plus500 zijn tot nu toe uitstekend. En de klantenservice is gewoon in het Nederlands, wat ook wel lekker is.

Geld opnemen en uitbetalen

Traden doe je natuurlijk om winst te maken en die winst wil je laten uitbetalen. Plus500 betaalt uit wanneer jij een opname doet. Hiervoor ga je in je account naar Fondsen en klik je op Opnemen.

Geld opnemen bij Plus500

Vervolgens kies je de bankrekening waar je het geld op wilt ontvangen. Heb je nog geen bankrekening toegevoegd dan kun je dat hier ook doen.

Als je via de mobiele app geld wil opnemen, dan kun je dit doen via Saldobeheer.

Hoe lang duurt het voordat Plus500 uitbetaalt?

Verzoeken tot uitbetaling worden binnen 1-3 werkdagen verwerkt. Nadat je opname is verwerkt, duurt het meestal nog 1 of 2 dagen voor het geld op je rekening staat.

Ik neem maandelijks mijn balans op en mijn ervaring is dat Plus500 binnen 3 dagen uitbetaalt. Het geld staat dan binnen 5 dagen op mijn bankrekening.

Via PayPal, creditcard of Skrill zal de uitbetaling misschien wat sneller gaan, maar dat heb ik zelf niet geprobeerd.

Klik hier voor een gratis Skrill E-Wallet… Echt superhandig!

Kosten voor uitbetalen

Uitbetalen bij Plus500 is gratis. Je kunt je winst dus kosteloos laten uitbetalen naar je bankrekening. Dat is wel heel relaxed want er zijn genoeg brokers waar je €10 of soms wel €25 kosten moet betalen.

Minimale opnamebedrag

Het minimale bedrag dat je kunt opnemen is €100 voor bankoverschrijvingen en creditcards. Als je via PayPal of Skrill wil laten uitbetalen is het minimum €50. Ook dit is bij veel brokers hoger, dus Plus500 doet het prima qua uitbetalen.

Traden met de Android of iOS app

De Webtrader van Plus500 werkt ook gewoon op je mobiel of iPad, maar nog handiger is de app die je kunt downloaden. De app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android toestellen.

Plus500 mobiele app
Onderweg belegen via de app

Zelf gebruik ik de app vooral om mijn trades te “babysitten” of om te traden op actuele nieuwsberichten. Ik heb al een paar leuke trades met winst kunnen afsluiten, door op het juiste moment mijn telefoon te pakken en te kopen of verkopen! 🙂

Maar ik trade toch liever op basis van technische analyse en daar is de app gewoon minder geschikt voor. De grafieken zijn te klein en de mogelijkheden te beperkt. Hiervoor moet je toch echt de desktopversie gebruiken.

De app krijgt regelmatig updates en als je naar de reviews en ervaringen kijkt in de Play Store en iTunes store, dan is men zeer tevreden over de Plus500 app.

Plus500 app reviews iTunes
Goede reviews voor de Plus500 app

Toekomstplannen van Plus500

We zijn bijna aan het einde gekomen van deze mega Plus500 review. Naast alle actuele informatie over deze broker, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de toekomst.

Plus500 bestaat sinds 2008 is een van de marktleiders als het gaat om online traden en beleggen. Ze hebben miljoenen klanten en dat is mijn ogen een zeer solide basis.

Hun doel is om marktleider te blijven en hun platform door te ontwikkelen. De marketingcampagnes van Plus500 zitten erg goed in elkaar en ook dit betekent veel goeds voor de toekomst. Je hebt als broker nu eenmaal nieuwe traders nodig om te blijven groeien.

Hier een aantal leuke feitjes en mijlpalen die laten zien hoe innovatief ze zijn:

 • 2009: Eerste bedrijf dat CFD’s op aandelen aanbiedt zonder commissie
 • 2013: Introduceert als eerste broker ter wereld de Bitcoin CFD
 • 2015: Shirtsponsor van voetbalclub Atlético de Madrid
 • 2018: Aandelen van Plus500 Ltd verhandelbaar door beursgang

Conclusie van deze Plus500 review, zijn ze betrouwbaar?

De belangrijkste vraag die ik in deze Plus500 review probeer te beantwoorden is of ze betrouwbaar zijn.

En die vraag snap ik ook wel aangezien er best veel negatieve reviews te vinden zijn.

Zoals ik eerder al heb gezegd komt dat naar mijn mening door 2 dingen:

 1. Plus500 heeft ontzettend veel klanten en dus ook heel veel reviews
 2. De klanten van Plus500 hebben wellicht wat minder ervaring, waardoor ze sneller fouten maken en dit afschuiven op de broker door slechte reviews te plaatsen

Deze mening zal misschien niet iedereen waarderen, maar ik geloof er stellig in. De waarheid is soms hard.

Dit zijn in naar mijn ervaring de sterke punten van Plus500:

 • Marktleider in online trading
 • Miljoenen klanten en transacties
 • Prachtig en gebruiksvriendelijk handelsplatform
 • 24/7 Nederlandse helpdesk beschikbaar
 • Snelle uitbetaling en binnen een paar dagen op je rekening
 • Super strenge regulering door FCA
 • Geld van klanten is beschermd en staat op een aparte rekening
 • Solide beursgenoteerd bedrijf met een gezonde toekomstvisie

Dus als je mij de vraag stelt: is Plus500 betrouwbaar? Dan zeg ik volmondig ja.


Update: het handelsplatform van Plus500 is inmiddels flink verouderd en kan zich niet meer meten met de concurrentie. Daar komt bij dat de spreads vaak veel te hoog zijn. Er zijn momenteel betere opties. Ik ben inmiddels overgestapt naar Capital.com.

Maak via de knop hieronder jouw gratis demo account.

79,17% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

De Plus500 links in dit artikel zijn vervangen door Capital.com


Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw Plus500 review en ervaringen. Reageer hieronder en vergeet niet dit artikel te delen.

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luc
Luc
1 jaar geleden

Plus 500 handelt wel degelijk zeer dubieus. Op elk moment dat het hen uitkomt mogen ze de leverage veranderen. Wat betekent dat: als een koers hard stijgt en je veel winst dreigt te maken verlagen ze gewoon terwijl je je postie hebt gekocht met in gedachten veel leverage, de leverage! en maak je dus weinig winst. oftewel zij betalen weinig.

Bij een zeer verliesgevende positie doen ze dit niet! Want dat wordt dese idd toch vanzelf gesloten als je geld op is.

Het is diefstal.

het zou niet legaal moeten zijn!

Heeft niets met ervaring te maken behalve dat ik ervaren heb dat ze idd oplichten dus. En juist beginners trappen hierin . Dat is ook nog het ergste.

Bert
Bert
1 maand geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Ze veranderen niet de leverage. Ze spelen met het verschillen aan- en verkoopkoers. Daarmee bereiken ze wel wat Luc zegt. Het mag trouwens, maar geeft inderdaad slecht gevoel.

Barry
Barry
1 jaar geleden

Plus500 is naast broker ook marketmaker. Zij zullen dus altijd zelf een trade maken die tegenovergesteld is van de jouwe. Feitelijk heeft Plus500 dus belang dat de klant verliest. Er zijn meer brokers die helaas zo werken.

Bert
Bert
1 maand geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Laatste alinea gaat niet op voor Plus500. Jij kunt als klant namelijk niet lange termijn handelen omdat al hun producten een afkooptijd hebben die zo rond een maand ligt. Plus500 kan koers manipuleren. Vooral met opties worden verwachtingswaarden (verschil werkelijke koers en risicotijd zeg maar) aangepast. Je hebt de neiging te denken iets te verkopen omdat verlies wel heel hard oploopt of omdat winst wel heel langzaam stijgt. Dat komt door hun aanpassingen. Dat mag. Wederom onprettig.