Capital.com review en ervaringen 2022

In deze persoonlijke Capital.com review deel ik mijn ervaringen met deze relatief nieuwe broker. Capital.com kwam op mijn radar tijdens de uitreiking van de Shares Awards, waar Capital ervandoor ging met de eerste prijs voor beste trading platform.

Daar word je als trader natuurlijk nieuwsgierig van, dus hoogste tijd dus voor een uitgebreide Capital.com review!

Capital.com zag het levenslicht in 2016 en is daarmee een relatief jonge broker, maar in die korte tijd hebben ze veel prijzen gewonnen en een mooi track record opgebouwd. Wat feitjes over deze broker:

 • Award voor meest transparante broker
 • Prijs voor meest innovatieve broker met de beste trading features
 • 500.000 actieve klanten
 • $530 miljard trading volume
 • $26 miljoen aan aan opnames elke maand!
Capital.com awards
Prijswinnende broker

De missie van Capital.com is om de wereld van beleggingen voor iedereen toegankelijk te maken en dat lijkt aardig te lukken. Ze hebben een gebruiksvriendelijk handelsplatform gebouwd met krachtige AI functies (kom ik straks op terug), waarvan ik vind dat elke trader ze zou moeten uitproberen.

Maak alvast even een gratis demo accountje aan, zodat je kunt meekijken tijdens deze Capital.com review. Emailadres invullen is voldoende om toegang te krijgen.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Is Capital.com betrouwbaar?

Dit is altijd de hamvraag als het om brokers gaat. Je maakt je zuurverdiende centjes natuurlijk niet zomaar over. Of een broker betrouwbaar is heeft vooral te maken met de regulatie en ik was blij verrast dat Capital.com niet alleen gereguleerd is op Cyprus (waar heel veel Europese brokers zitten), maar ook in Engeland door de FCA en in Australië via de ASIC.

Ik bedoel, Cyprus is leuk en ik snap dat je daar als bedrijf misschien een mooi belastingvoordeel hebt, maar als het om reguleringen gaat vind ik de FCA toch een stuk waardevoller. Zij stellen zeer strenge regels waar de broker aan moet voldoen en dat is voor ons als traders een geruststellende gedachte.

Hieronder de links naar de vergunningen:

Deze regulators hebben een klachtencommissie voor geschillen en waarborgfondsen, die jou uitbetalen als er iets mis zou gaan met de broker.

Qua regulering zit het dus wel snor, dus een pluspunt in deze Capital.com review!

Capital.com betrouwbaar
Capital.com is goed gereguleerd

Het geld van de klanten staat op aparte rekeningen die losstaan van de bedrijfsrekeningen, zoals het hoort. Er is de zogenaamde negative balance protection, wat betekent dat je nooit in de min kunt komen te staan op je account. En tot slot is Capital.com volledig compliant met de PCI standaard, waardoor jouw data encrypted is en dus beschermd.

Het enige minpuntje wat je aan de betrouwbaarheid zou kunnen hangen, is dat Capital.com nog niet zo oud is als sommige andere brokers. Maar gezien de reputatie die ze in korte tijd hebben opgebouwd en de uitstekende regulering, durf ik te zeggen dat Capital.com betrouwbaar is. Deze broker pakt het serieus aan en heeft echt een lange termijn visie.

Wat kun je allemaal traden bij Capital.com?

Traders en beleggers zullen hun vingers aflikken bij het enorme aanbod van Capital.com. Je kunt kiezen uit meer dan 6500 assets (CFD’s) en er komen steeds nieuwe markten bij. Zelfs de bekende ETF’s zijn te traden.

 • Indices CFD’s zoals de DAX, S&P 500 en onze eigen AEX
 • Forex CFD’s (met opvallend lage spreads!)
 • Grondstoffen CFD’s zoals goud en olie, maar ook koffie en cacao
 • Crypto CFD’s (selectie is nog klein, maar bizar veel fiat pairs voor BTC en ETH!)
 • Aandelen CFD’s, meer dan 2000 met concurrerende spreads
 • Update: Capital.com bied nu ook commissievrije handel aan in “echte” aandelen

Wat ik persoonlijk tof vind is dat ze een aantal thema indexen aanbieden. Zo is er de crypto index waarmee je kunt speculeren op de gehele cryptomarkt in plaats van losse munten. Er is een wiet index voor de verschillende cannabis aandelen en zelfs een Corona anti virus index, met daarin de belangrijkste anti virus aandelen. Lekker actueel!

Anti virus index. Unieke trading mogelijkheden
Actuele thema’s en unieke trading mogelijkheden

Let wel dat Capital.com voorlopig een 100% CFD broker is. Ik heb gehoord dat er plannen zijn om net als bij eToro ook de onderliggende waarde beschikbaar te maken, maar voorlopig handel je dus in contracten. Dit heeft wel als voordeel dat je in alle markten met een hefboom kunt traden.

Update: Yes! Capital.com biedt nu ook investeren in aandelen aan. Hierbij koop je dus de onderliggende waarden in plaats van een CFD.

Wat is de minimale storting bij Capital.com?

De minimale storting bij Capital.com is €20 voor alle betalingsmogelijkheden behalve bankoverschrijving. Voor wire transfers is de minimale storting namelijk €250.

Dus als je met iDeal geld overmaakt is het minimum €20.

Een greep uit de betalingsmogelijkheden:

 • iDeal
 • Creditcard
 • Neteller
 • Apple Pay
 • Sofort
 • Bankoverschrijving

Geld opnemen bij Capital.com

Zoals bij de meeste gereguleerde brokers kun je alleen geld opnemen bij Capital.com via de manier waarop je ook hebt gestort. Dus heb je met iDeal overgemaakt, dan kun jij je winst alleen opnemen naar de bankrekening waarmee je hebt overgemaakt. 

Dit doet men vooral om witwassen tegen te gaan. Mocht je van bankrekening wisselen, dan zul je eerst je rekeningnummer moeten wijzigen en opnieuw moeten verifiëren voor je weer geld op kunt nemen. 

Geld opnemen is trouwens gratis en bij mijn test opname stond mijn geld na 3 werkdagen weer op mijn rekening. Keurig!

Overige kosten en fees

Aan geld opnemen en storten zitten geen kosten verbonden. Er zijn dus geen withdrawal en deposit fees. Verder rekent Capital.com ook geen comissies. De enige kosten die je maakt zijn de spreads (die concurrerend zijn!) en de eventuele overnight fee, voor posities die je langer dan een dag wil vasthouden. 

Met die overnight fee’s zijn ze overigens een van de goedkoopste. Goedkoper dan bijvoorbeeld Plus500. Dus als jij een swing trader bent die trades vaak langer dan een dag open laat staan, kan het voordelig zijn om te switchen.

Review van het Capital.com handelsplatform en de AI

Werken met het handelsplatform was tijdens het maken van deze Capital.com review een van mijn meest verrassende ervaringen sinds lange tijd. Wat het handelsplatform van Capital.com anders maakt dan die van andere kwalitatief sterke brokers, is de AI aangedreven technologie.

Ik wil het niet te technisch maken, maar deze kunstmatige intelligentie (AI) analyseert het gedrag van traders en probeert op basis van die data meer inzicht te geven. Het platform is uitgerust met een feedback mechanisme genaamd emotional quotient (eQ). Het systeem gebruikt kunstmatige intelligentie om 25 zogenaamde behavioural biases (zeg maar gedragspatronen) bloot te leggen, die er vaak voor zorgen dat traders slechte en irrationele beslissingen nemen.

Dat is natuurlijk super tof, want emotie is de grootste vijand van traders en beleggers!

Na het identificeren van die patronen in jouw trading gedrag, geeft eQ jou gepersonaliseerde feedback, inzichten en tips na iedere trade. Ik ben er nog mee aan het testen, maar ik ben er enorm enthousiast over. In mijn video cursus besteed ik hier veel aandacht aan en dit is in potentie een prachtige aanvulling op je trading journal.

Met dit soort innovatieve features onderscheidt Capital.com zich echt in de markt en geven ze iedere trader eigenlijk een persoonlijke coach.

Nieuwsgierig naar deze functie? Probeer het gratis uit op een demo account.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Als we naar het platform zelf kijken en de grafieken, dan zie je dat Capital.com gebruik maakt van dezelfde engine als TradingView. Uiteraard in een eigen jasje en met minder functies, maar het voelt vertrouwd.

Handelsplatform
Handelsplatform van Capital.com. Plus500 killer?

Alle basis indicatoren en tekentools zijn aanwezig en het invoeren van orders werkt intuïtief. Ook hier vind ik stiekem dat ze het beter doen dan Plus500. Het is misschien een klein dingetje, maar ik ben heel blij met de mogelijkheid om je stop loss en take profit levels naar boven en beneden te slepen!

Ik kan natuurlijk het hele platform bij langsgaan, maar deze video legt kort uit hoe het allemaal werkt.

Mobiel traden en beleggen met de Capital.com app

Met de mobiele app van het handelsplatform heb je de markt letterlijk in je broekzak. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en werkt als een trein. Alles gaat super smooth en je kunt echt zien dat ze hier aandacht aan hebben besteed. Andere brokers kunnen hier wat mij betreft nog wat van leren.

Ook het maken van een account en het aanmeld proces is geoptimaliseerd voor mobiel. Je kunt dus alle stappen doorlopen op je telefoon en gelijk aan de slag.

Mobiele trading app
De markt in je broekzak met de mobiele trading app

Educatie en training voor traders en beleggers

Ik zie steeds vaker dat brokers naast hun handelsplatform ook een educatief platform aanbieden. Bij Capital.com hebben ze dit erg leuk gedaan en het opleiden van hun klanten is onderdeel van hun missie. 

Momenteel bieden ze het volgende:

 • Gratis online cursussen voor klanten
 • Complete begrippenlijst voor trading termen
 • Webinars
 • Markt updates
 • Handleidingen voor strategieën

Verder hebben ze in 2018 de gratis educatie app Investmate gelanceerd. Hiermee kun je op je gemak via je telefoon online trading cursussen volgen. Je kunt kiezen uit zes doelen en zes manieren om deze doelen te behalen.

Investmate app
Investmate. Leuk voor beginners!

Investmate heeft 30 korte cursussen waar je uit kunt kiezen. Voor de ervaren trader zal het allemaal wat basic zijn, maar voor beginners is dit echt een leuke app. Beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Tot slot is er Capital.com TV. Een YouTube kanaal met markt updates en tutorials. Dit kanaal wordt fanatiek bijgehouden en ik check zelf ook regelmatig de nieuwe video’s.

Capital.com TV
Market updates en tutorials via Capital.com TV

Hoe zit het met de klantenservice van Capital.com?

Als je meer reviews van mij hebt gelezen, dan weet je dat ik klantenservice mega belangrijk vind. Het gaat om geld en als er ergens iets misgaat of ik heb hulp nodig dan moet ik direct contact kunnen maken. Het liefst via een live chat of telefoon.

Daarnaast moet het personeel deskundig zijn en mij ook daadwerkelijk kunnen helpen als ik een issue heb. Daarom test ik altijd de support afdeling en ook deze keer weeg ik dat zwaar mee in mijn Capital.com ervaringen. 

Oké hou je vast…

Capital.com is 24/7 bereikbaar via:

 • Telefoon
 • Email
 • Live chat
 • Facebook messenger
 • Telegram
 • Whatsapp
 • Viber

Via ieder kanaal kreeg ik binnen enkele minuten een deskundige helpdesk medewerker te pakken die antwoord had op al mijn vragen. Bij de live chat was dit zelf binnen enkele seconden.

Er is tot nu toe nog geen enkele broker geweest die hier een 10 op gescoord heeft, maar eentje moet de eerste zijn!

Zwaar pluspunt en daarmee zijn we ook bijna aan het einde gekomen van mijn Capital.com review. Uiteraard zet ik de voor- en nadelen nog even op een rij en sluit ik af met mijn conclusie.

Voordelen van Capital.com

 • Trading ervaring van wereldklasse
 • Toegang tot de alle bekende markten en assets via CFD’s
 • Update: nu ook investeren in “echte” aandelen zonder commissie!
 • Geen commissies, lage spreads en overnight premies
 • Alle risk management tools die je nodig hebt
 • Krachtige charts en indicators op een heerlijk platform
 • Goed gereguleerd (FCA!) en hoge veiligheidsstandaard
 • Platform in 28 talen waaronder Nederlands
 • Lage eerste storting via iDeal
 • Sterk in educatie met cursussen en handleidingen
 • Beste klantenservice die ik tot nu toe heb meegemaakt

Nadelen

 • Niet alle assets zijn beschikbaar in demo accounts
 • Niet beschikbaar in België en de VS
 • Account types hebben voor mij persoonlijk geen meerwaarde

Conclusie Capital.com review: Moet jij een account openen?

Het succes van een trader of belegger heeft in de basis niets te maken met bij welke broker hij zit. Maar het kiezen van de juiste broker kan je wel op weg helpen en de condities verbeteren, waardoor je een betere trader wordt of je kosten verlaagd.

Traders die nu bijvoorbeeld bij eToro of Plus500 zitten, zou ik sowieso aanraden een demo account te openen om te kijken of je goedkoper uit bent. Hierbij klop je een maand lang alle trades die je bij je huidige broker maakt ook in bij Capital.com. Zo kun je een mooie vergelijking maken.

Er is geen one size fits all als het om brokers gaat, dus het blijft een persoonlijke keuze. Waar hecht jij waarde aan en wat vind jij belangrijk? Als je het mij vraagt is Capital.com hard op weg om de markt te veroveren en zijn ze zeker de moeite waard om uit te proberen.

83.45% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen..

Stel hieronder gerust je vragen naar aanleiding van deze review en deel jouw Capital.com ervaringen.

Er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michaila Weidum
Michaila Weidum
1 jaar geleden

Dank voor je review,
Ik ben als beginnend trader geïnteresseerd in deze broker. Ik las in een review dat dit platform niet geschikt is voor beginnende traders om de volgende reden: Compared to the norms of other brokers, the values of their required margins are not fixed but floating after a position is opened, according to the value of the leverage you chose.
Klopt deze info? Ik hoor graag jou mening hierover.

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  Michaila Weidum

Heb je een linkje voor me waar je deze informatie hebt gevonden?

damian
damian
1 jaar geleden

ik handel nu al een tijdje met capital.com en ik vindt het tot nu toe een hele fijne broker. toch zit mij iets dwars. ik lees veel klachten over het opnemen van het geld. Bijvoorbeeld dat mensen kunnen fluiten naar hun geld of dat ze allen het bedrag kunnen opnemen wat hun hebben gestort. weet jij hier toevallig meer over?

Mark @Tradewinst.nl
1 jaar geleden
Antwoord aan  damian

Nee, geen last van gehad. 9/10 keer zijn dit verhalen van beginners die snappen dat ze nog posities of pending order open hebben staan.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Beste, Vraagje,
Ik ben beginnend trader,
heb in ?december 2019 en account aangemaakt bij Litebit
Mijn 1e €30 overgemaakt, en eigenlijk niet ver naar omgekeken tot heden, januari 2021 €60 overgemaakt staat op moment van schrijven € 112.70
Ik heb wat bitcoin bij Litebit Kan ik deze bij onderbrengen bij capital.com
Waarom ben ik opzoek naar een andere broker, Litebit is zo beperkt.
IK heb tot heden +- 1 jaar een demo account 500plus en daar wat mee geoefend en zeggen dat ik het niet verkeerd heb gedaan met vallen en opstaan maar toch aardig wat winst kon maken,
Wat mij bij capital.com aanspreekt is wat je ook in je revieuw deelt.
Ook wat me aanspreekt is de mogelijk heden bij capital.com, vergelijk het met litebit kan ik alleen kopen en verkopen, kan geen limit instellen, kan niet kopen waneer de koers, prijs X idem verkopen
Ik heb een demo account aangemaakt en de layout voelt wat 500plus aan
Ga er even mee spelen…
Ik heb wat bitcoin bij Litebit Kan ik deze bij onderbrengen bij capital.com
Graag verneem ik van je,
Met vriendelijke groet

Tamara
Tamara
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Hallo Mark,
Dank voor je reactie.
Sorry maar ben net echt bezig met crypto ( vroeger wel belegd in ASML maar dat is lang geleden ( was toen meen ik rond de 21Euro (had dat toen onder gebracht bij ALEX….
Heb nu mijn Litebit als broker.

Maar kan ik dan wel een account aanmaken bij Capital.com om o.a met de crypto verder te gaan, dit werkt wel in het demo account.
Kan dus mijn credit bij Litebit uit laten betalen en dat gebruiken+- E200.00
is er een minimaal bedrag dat je moet hebben voor aankoop BTC of kan ik meteen voor E200.00 een deel BTC kopen?

bemerk nu na een aantal dagen Capital.com dat dit een stuk makkelijker is en e.a kan instellen bij koop wanneer bedrag X is zo ook verkoop bij X en sluit bij X verlies. en nog meer… maar tot nu bied Capital.com me meer mogelijkheden dan litebit

In afwachting,
Mvg, Pieter

Pieter
Pieter
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Hallo Mark,
Dank voor je bericht,,
Vandaar de vraag, omdat je in je review vermeld…De minimale storting bij Capital.com is €20
Dus van mijn E200 zou ik dus E100 een CFD positie kunnen openen op BTC.
Of begrijp ik je niet helemaal.??

Pieter
Pieter
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Duidelijk dan, ik ga nu overwegen om het bij Capital onder te brengen.
Als ik min resultaat (demo account bekijk heb ik aardig wat verdiend ) als is het wel met een hefboom 20:1
Maar deze zal ik voorlopig instellen op 5:1 ? 10:1
Ik heb me inmiddels ingelezen in de hefboom en weet wat het risico is
mijn dank zover

tamara
tamara
1 jaar geleden

Waar is mijn vraag die ik hier, eerder stelde aan u ?

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door tamara
dick
dick
1 jaar geleden

Goede middag
Misschien een domme vraag hoor maar als je bij je account kijkt zie een paar termen die ik niet helemaal kan begrijpen.
Beschikbaar: is dat het geld waar je nog voor kan beleggen/investeren.
vermogen is dat het geld wat je beleggingen op dat moment waard zijn ?
Marge die kan ik niet helemaal begrijpen

Misschien heeft u daar duidelijkheid over

Alvast bedankt
Met vriendelijke groet
Dick

Jamil
Jamil
1 jaar geleden

Hele slechte app. Ik gebruik het een tijdje. Ik had posities geopend ter waarde van 4k. Zoals het gaat met aandelen en cryptos dalen en stijgen ze. Ik stond op een gegeven moment heel slecht met mijn posities, maar ik zat gwn te wchtten totdat ze zouden stijgen. Wat doet deze app…. hij sluit mijn posities omdat ik ‘te veel verlies’ heb (zogenaamde margin call) hierdoor heeft die al mijn posities AUTOMATISCH gesloten op de laagste moment. €3000 verloren. Met klantenservice gechat. Ze doen NIKS voor je. Je bent NIKS voor ze. Download deze app niet!!!!

Jamil
Jamil
1 jaar geleden
Antwoord aan  Mark de Vries

Bedankt voor je reactie topper.

Ik begrijp wat je verteld.

Voor als nog ondervind ik deze zogenaamde margin call alleen bij Capital. Niet bij andere brokers.

Desalniettemin hadden ze niet ALLE posities maar een gedeelte ervan hoeven te verkopen. Dat lijkt mij het meest logische.

Maar goed.

Ik heb het verlies al geaccepteerd. Ik deel gewoon mijn ervaring met Capital. En dat is gewoon heel vervelend.

Ze komen niet met een oplossing. Helaas!

Charles
Charles
1 jaar geleden

Mark Hi,

Geen kosten buiten de spreads bij Capital.com, ook geen kosten voor gebruik van het platform,?? Ken het namelijk nergens vinden dus vraag het jou het maar even? Waarom, omdat ik bij enkele (niet allemaal) andere Brokers wel ziet dat ze een bedrag in rekening brengen. !! Fijne avond Groetjes Charles

Henri Wijk
Henri Wijk
7 maanden geleden

En je kan TradingView ook direct aan Capital.com koppelen wat natuurlijk heel fijn is. Ook direct kopen en verkopen via TradingView .
Ben bij plus 500 weg. Waar ik geen spijt van heb etoro nooit gebruikt.

Imme
Imme
4 maanden geleden

Hey hallo,

Nadat ik me wat meer heb verdiept in meerdere brokers kom ik de hele tijd tegen dat ze gereguleerd zijn door bijv. FCA of CySec. Zou jij voor mij op een rijtje willen zetten wat dat precies inhoud? want ik heb moeite om zelf dat een duidelijk antwoord op te vinden.