De meest simpele trading strategie ooit. Keep It Stupid Simple (KISS)

Op zoek naar een simpele trading strategie? Traders en beleggers maken het zichzelf soms veel te moeilijk. Deze simpele trading strategie is gebaseerd op het KISS principe. Keep It Stupid Simple.

Deze strategie gebruikt geen ingewikkelde indicatoren en tijdens het lezen ga jij je ongetwijfeld afvragen afvragen of het echt werkt. Ik zeg het wel vaker; geen enkel systeem is 100% waterdicht en dat geldt ook voor deze strategie.

Maar wanneer je de juiste risk to reward ratio hanteert en de regels volgt, dan is deze simpele trading strategie gewoon winstgevend.

Wat heb je nodig voor deze simpele trading strategie

Allereerst heb je een account bij een broker nodig. Mijn advies is om een oefen account aan te maken bij onderstaande aanbieder:

Gratis Libertex demo accountIncl. toegang tot videocursus!

 

Indicatoren

Zodra je bent ingelogd op je account zet je de volgende indicatoren op je grafiek:

 • Simple moving average: 200 (voor de richting)
 • Simple moving average: 10 (voor trade entries)

Hoe je deze indicators op je grafiek zet verschilt soms per broker. Geef de indicators een andere kleur zodat je ze makkelijk uit elkaar kunt halen.

Time frame

Deze strategie werkt op alle time frames. Dus op de 5 minuten, maar ook op de daily grafieken. Persoonlijk vind ik het leuk om hiermee te traden op de 5 minuten.

Markt

Deze simpele trading strategie werkt in elke markt. Aandelen, grondstoffen, valuta of crypto. Maakt eigenlijk niet zoveel uit. Als de markt maar in beweging is (volatiel). Als er geen beweging is, zijn er ook geen trades. 😉


Koopsignaal (long gaan)

Wanneer een candlestick boven de 200 moving average sluit of als de prijs er al boven beweegt, wacht je op een prijscorrectie (pullback). Vervolgens koop je als er een candle boven de 10 moving average sluit.

Stop loss bij koopsignaal

Plaats je stop loss onder de laatste low of sluit je trade handmatig als er een candle onder de 10 moving average sluit.

Take profit bij koopsignaal

Sluit je trade met winst net onder de laatste high of schuif je stop loss omhoog. Probeer in ieder geval voor een risk to reward ratio te gaan van minimaal 1:1.5. Liefst 1:2.

Koopsignalen simpele trading strategie
Koopsignalen simpele trading strategie

Verkoopsignaal (short gaan)

Wanneer een candlestick onder de 200 moving average sluit of als de prijs er al onder beweegt, wacht je op een prijscorrectie (pullback). Vervolgens verkoop je als er een candle onder de 10 moving average sluit.

Stop loss bij verkoopsignaal

Plaats je stop loss boven de laatste high of sluit je trade handmatig als er een candle boven de 10 moving average sluit.

Take profit bij verkoopsignaal

Sluit je trade met winst net boven de laatste high of schuif je stop loss omlaag. Probeer in ieder geval voor een risk to reward ratio te gaan van minimaal 1:1.5. Liefst 1:2.

Verkoopsignalen simpele trading strategie
Verkoopsignalen simpele trading strategie

Extra regels voor deze simpele trading strategie

 1. Volg de regels hierboven exact
 2. Doe geen trades als de candle nog niet boven of onder de 10 MA is gesloten. Wees geduldig!
 3. Sluit je trade direct als er een candle onder of boven de 10 MA sluit in de verkeerde richting
 4. Kijk uit voor kleine candles en zijwaartse beweging (ranges). Zoek naar duidelijke trends
 5. Trade nooit in de tegengestelde richting van de 200 MA. Dus niet kopen als de prijs onder de 200 MA zit of verkopen als de prijs boven de 200 MA zit.
 6. Wees niet hebberig. Pak je winst.
 7. Trade niet als er belangrijk nieuws uitkomt
 8. Let goed op bij niveaus die obstakels vormen, zoals grote ronde getallen of support en resistance
 9. Riskeer niet meer dan 5% van je account per trade in het begin
 10. Oefen op een demo account
Gratis Libertex demo accountIncl. toegang tot videocursus!

 

Deel dit artikel via social media en laat me in de reactie weten wat jouw resultaten zijn met deze simpele trading strategie.